• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Jako na tohle je fakt Thermomix k nezaplacení. Prdnu do něj ovoce / zeleninu a pak už to jen zavíčkuju. S čistou kuchyňskou linkou.
    U toho většinou makám do práce na notebooku.
    Za večer udělám tak 3-4 várky zavařenin.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kdyby někomu přišlo, že jíme málo rajčat, tak večerní salát.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuře pro diabetika s širokýma nudlema z kedlubny.
    Kuře, jak ho má rád můj spolustolovník s dětskýma chutěma. Fůdstajling si zrobil sám. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Jeden koš mám dnes za sebou, ale já pěstuju jen symbolické množství rajčat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Asi máme problém. Na konci bude zásoba konzerv na zimu, ale dnešek a zítřek si úplně neužívám.

    XNOELX
    XNOELX --- ---
    já dneska servíroval malýmu buřtguláš na přání, dělal jsem podruhý v životě, první byl jak polívka, teď už se povedlo i zahustit

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SAL: Ano. Neměli bychom? Je jedovatá?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Panenka na rozmarýnu a tymiánu, brambůrky a fazolky že zahrádky od kamarádky.

    KURE
    KURE --- ---
    SAL: ano
    GALE
    GALE --- ---
    SAL: Když je vypečená hezky do křupava tak ano. U lososa při přípravě odrbu šupiny.
    SAL
    SAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já budu asi trochu za Moody, ale k čemu je křupavá kůže na rybě? Vy ji jíte?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba před odletem za oceán.
    Losos s křupavou kůží, lusky, čočka a lehký bramborový salát.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    POHODAVOLE: já dělávám "rádoby-chilli" bez masa s vařenou pohankou
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jeste jsem zkousel vinne listy a taky super. Priste dam akorat vic rajcat a neco kyseleho.



    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PALEONTOLOG: nejdriv davala tusim protlak a pak v plechovce nebo se pletu?

    NAGASAWA: dle me musely byt nejaky slabsi. Mel jsem ji prvne, ale dle me to rozhodne nebyly nasobky habanera. Koupil jsem tyto v makru:

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POHODAVOLE: ad tomato proč ne, dávám tam čerstvý nebo konzervu, ale dvakrát? btw. mám rád svoje oblíbený papriky a dal bych max smoked a pak jeden druh. za mě fatalii kvůli aroma.

    NAGASAWA: jednou jsem dal trinidad scropnion moruga, ale ta paprika je vyloženě jako polystyren a bez aroma, pálivost sama mi nepřipadá atraktivní

    konec buržoazního okénka :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    POHODAVOLE: Rovnou s Karolínou? Ty jsi fajnšmekr.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PALEONTOLOG: dal jsem jalapeno + jednoho reapera. Chut je skvela. Zahusteni je dle me zbytecny, kdyz to jde odvarit. Ty rajcata tam davala tusim kvuli umami? Za me je to super recept.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: proč ne, stejnou službu by udělala třeba krupička nebo strouhanka. ale prostě nevím proč. když se to vaří dýl než hodinu, tak se fazole začnou rozpadat a zahuštěno je až až
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: na zahustovani jsem zacal pouzivat par lzicek Frijoles Refritos - fazolovy pasty z Alberta. Je to trochu prasarna, ale funguje to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam