• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GINGERCAT: Normálně v pařáku na knedlíky za cca 7,5 minuty.
    KURE
    KURE --- ---
    GINGERCAT: s sous-vide si to uděláš jak chceš a pokaždý stejně, ale trvá to nějakou dobu. Relativně dobře to jde naladit i v horkovzdušný fritéze, tam to zase musíš hned po "uvaření" zchladit, aby se ti nedodělaly vlastním teplem (moje lidlovska udělá vejce na měkko za 9min na 115stupňů, tekutej žloutek, tuhej bílek).
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ACIDQA: na tuhle geniální konzistenci žloutku máš nějaký přístroj, dobrý odhad nebo křišťálovou kouli? :-O
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    ACIDQA: To je přenádherný!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ramen doma.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Režim "jídlo" fotí ještě hůř než foťák z hračkářství. :-/
    Zeleninová polívka co dal dům a zahrada.
    Hovězí na hřibech (přes noc v CrockPotu( s květákovým pyré, muž měl rýžu.
    Kořeněný kompot z jablek, hrušek a zázvoru.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A taky jsem měla nekonečnou chuť na svíčkovou :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ACIDQA: ja je mrazila tak, ze jsem vytahla horni nizky pidisuplik s ledem a do nej je dala na tac 😂
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Moc to není vidět, žlutá na žluté, ale je to palačinka, teplem rozehřáté tvarůžky a kdoulové čatní. Boží.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Uz jsou v mrazaku :)

    Opekla jsem je jeste na masle a udelala s lesnima houbama. Supr.

    (Foceno tradicne ted za tmy. ;))

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACIDQA: Mrazim uplne normalne - posadim na karton velikosti pytliku na tekutiny a v tom pytliku to mrazim. Ono to jde v jakemkoliv pytliku, ale techhle mam velke prebytky.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: jj, nejak si poradim ;) dik
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: na něčem rovném a až zmrznou, normálně sesypat jdou.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: tak ten se mi do supliku nevejde. Prolozim je papirem v krabicce :) dik
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: můžeš, na tácu, ať se ti neslepí k sobě.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Sla jsem do nich. Udelam je k veceri.

    Myslite, ze to muzu zamrazit? (Vejce, krupice, tvaroh, pecena dyne…)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Sváteční oběd :)
    S dcerou jsme udělaly sushi

    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Díky za tipy. Jelikož jsem líná, šla jsem cestou nejmenšího odporu a udělala pomazánku. Výdlub se solí, pepřem a chilli hodila na plech do trouby, následně rozmixovala, česnek, majonéza a geniální!

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dynovo tvarohovy noky
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SIBILLE: Při dnešním obědě jsem zjistila, že opečená dýně s domácí majonézou dohromady tvoří výbornou chuť, klidně bych šla cestou pomazánky/dipu s trochou šalotky a chilli třeba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale vytahej z toho ta semínka
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SIBILLE: polívku nebo pomazánku.
    Pomazánka _ výdlab upečeš, až bude měkký (takže chvilku) a smícháš s tvarohem nebo něčím podobným, ochutíš česnekem. Můžeš přidat majonézu neb strouhaný sýr.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Nemáte někdo recept, do kterého bych zdělala výdlaby z dýní?
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    CMLKA: Ano, to je ona. Fakt dobrá. S trochou chilli nejlepší polívka na zimu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbytek jeleního hřbetu z grilu jsme zkrmili na způsob roastbeefu.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIBILLE: nejhezci cockova, co jsem kdy videl :)
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Italská čočkovka od Hanky Michopulu, místo slaniny klobása. Nejlepší je druhý den.

    N_I
    N_I --- ---
    Prijel rostenec z jiznich cech z volneho chovu .. farma co.maj.kamosi...tak.sem zas.v praci zrobil

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Myslím, že se tomu říká fúze. :D
    Knedlíčkové miso.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: Můj recept ,-)

    1/2 kostky droždí (20 g)
    150 gramů vody
    620 gramů polohrubé mouky (klidně 650 g, záleží na druhu mouky)
    1 Kyška
    1 rozmixovaný Cottage
    1 lžička soli
    1 lžička cukru
    1 lžička drceného kmínu
    hrstka slunečnicových semínek
    hrstka semínek (bílý, černý sezam, mák) na posypání bulek
    1 žloutek
    3 polévkové lžíce bílého jogurtu
    mák na posypání

    Z kvasnic, cukru a 3 lžic mouky, 5 lžic vody zadělat kvásek, nechat odpočinout cca 10 min pod utěrkou v misce. Následně zadělat těsto, na závěr přisypat slunečnicová semínka.
    Těsto nechat cca hodinu kynout pod utěrkou, potom z něj vytvarovat bulky a opět nechat na plechu přikryté kynout - cca 30 min. Potom je potřít směsí z vajíčka a jogurtu, posypat semínky a dát péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 10-12 min.

    Původní recept na tvarohové housky: https://cookidoo.international/recipes/recipe/id/r68421
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Však aj v pondělí se dá grilovat venku a stolovat uvnitř.
    Jelení hřbet naložený v kefíru s divokým kořením. Salát z vařené řepy, celeru, šalotky a zeleného kyselého jablka, spojený domácí majonézou. Blanšírovanou mrkev i syrovou jarní cibul se muži podařilo poněkud ožahnout a já to opět fotila pěstním klínem. :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam