úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
MAR_TINA
---
---
9:45:30 2.11.2022
+4
GINGERCAT
: malý třímístný a levný vejcovar. Vždy stejné a dokonalé
REONA
---
---
9:29:11 2.11.2022
+1
GINGERCAT
: Mně se docela dařílo např. podle Cuketky v tomto receptu
https://recepty.cuketka.cz/klasicka-koprovka/
ITCHYHEAD
---
---
8:57:31 2.11.2022
1 odpověď
ACIDQA
: merila jsi jak dlouho jsi vejce varila?
KURE
---
---
8:33:49 2.11.2022
+1
GINGERCAT
: imho je to skoro jedno, jestli vejce z lednice, nebo pokojová teplota a jestli do studený nebo teplý vody.
klíčová je konsistence. tedy zkoušet to dělat pokaždý stejně, a naladit čast a výkon sporáku.
tady je návod z kuchařky pro dceru:
https://www.kucharkaprodceru.cz/jak-uvarit-vejce/
SPIKE411
---
---
8:31:47 2.11.2022
+6
Jo a pak je dobré je hodit do ledové (nebo aspoň studené) vody, aby to ta vejce rychle zchladilo a nevařila se uvnitř dál naakumulovaným teplem.
SPIKE411
---
---
8:30:14 2.11.2022
+5
Co by to mohlo asi ovlivnit je nadmořská výška samozřejmě. :)
SPIKE411
---
---
8:29:49 2.11.2022
+4
GINGERCAT
: Když voda vře a rovnou z lednice. Díky tomu je to dost přesné, protože nezáleží na množství vody ani (moc) na počtu vajec.
Gooogli, je to celkem běžný postup, za chvíli přijdeš na časy pro různé konzistence.
GINGERCAT
---
---
8:26:40 2.11.2022
5 odpovědí
SPIKE411
: no tak tohle mě zajímá, já s tím fakt bojuju - buď jsou syrový nebo natvrdo - to tam dáváš, když je voda ještě studená a počítáš to, když začne vařit? Nebo jaká je přesně technologie?
Protože bohužel
sous-vide ani horkovzdušnou fritézu
nemám :-/
SPIKE411
---
---
8:21:57 2.11.2022
1 odpověď
GINGERCAT
: Normálně v pařáku na knedlíky za cca 7,5 minuty.
KURE
---
---
7:57:46 2.11.2022
+1
GINGERCAT
: s sous-vide si to uděláš jak chceš a pokaždý stejně, ale trvá to nějakou dobu. Relativně dobře to jde naladit i v horkovzdušný fritéze, tam to zase musíš hned po "uvaření" zchladit, aby se ti nedodělaly vlastním teplem (moje lidlovska udělá vejce na měkko za 9min na 115stupňů, tekutej žloutek, tuhej bílek).
GINGERCAT
---
---
7:51:46 2.11.2022
3 odpovědi
ACIDQA
: na tuhle geniální konzistenci žloutku máš nějaký přístroj, dobrý odhad nebo křišťálovou kouli? :-O
SIBILLE
---
---
18:20:36 1.11.2022
+3
ACIDQA
: To je přenádherný!
ACIDQA
---
---
15:30:16 29.10.2022
3 odpovědi
+43
Ramen doma.
KOCHANSKA_CH
---
---
15:17:33 29.10.2022
+6
Režim "jídlo" fotí ještě hůř než foťák z hračkářství. :-/
Zeleninová polívka co dal dům a zahrada.
Hovězí na hřibech (přes noc v CrockPotu( s květákovým pyré, muž měl rýžu.
Kořeněný kompot z jablek, hrušek a zázvoru.
MAR_TINA
---
---
22:37:24 28.10.2022
+11
A taky jsem měla nekonečnou chuť na svíčkovou :)
APRILMOUSE
---
---
21:45:31 28.10.2022
+1
ACIDQA
: ja je mrazila tak, ze jsem vytahla horni nizky pidisuplik s ledem a do nej je dala na tac 😂
MAR_TINA
---
---
21:00:46 28.10.2022
+8
Moc to není vidět, žlutá na žluté, ale je to palačinka, teplem rozehřáté tvarůžky a kdoulové čatní. Boží.
ACIDQA
---
---
19:20:43 28.10.2022
+22
Uz jsou v mrazaku :)
Opekla jsem je jeste na masle a udelala s lesnima houbama. Supr.
(Foceno tradicne ted za tmy. ;))
BERUSKA_CA
---
---
18:35:48 28.10.2022
+1
ACIDQA
: Mrazim uplne normalne - posadim na karton velikosti pytliku na tekutiny a v tom pytliku to mrazim. Ono to jde v jakemkoliv pytliku, ale techhle mam velke prebytky.
ACIDQA
---
---
18:19:45 28.10.2022
MAR_TINA
: jj, nejak si poradim ;) dik
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam