• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Můj první pokus o kimčchi je taky spíš pro huby plechové. :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    Dnes jsem na obed planoval Pasta&Pesto, ale nejak jsem zapomel nakoupit vse potrebne, tak jsem se rozhodl pouzit rukolu, mandle, chilly a citron a skoncilo to trochu palivejsi, nez jsem ocekaval, ale dobry to bylo :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    V kauflandu byla penenka levneji nez kure z vodnan, takze neslo rict ne

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Husa, teda prsa, z pomalace a červené zelí podle Pradobrot. Miluju ten hrnec

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Dekuju!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: nic přesného, chce to experimentovat.
    Měla jsem ztuhlý karamel z doby zpracovávání hrušek (100g cukru a 60 g másla byl poměr v původním receptu), tekutý jen při vysoké teplotě. Tak ten jsem trochu roztavila (v mikrovlnce, ale bála sem se). V kastrůlku se mezi tím prohřívala pečená (tj měkká) dýně, rozmačkaná vidličkou na kaši, na kousku másla. Spojila jsem to - nalila karamel do dýní a míchala a míchala na takové teplotě, aby to teklo a nepálilo se. Až se obojí spojilo. Karamel zůstal i po vychladnutí měkký, což je přesně ono.
    Poměr by šel upravit i na více dýně a méně karamelu, tohle bylo tak půl na půl.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Uz se delis o recept? To zni jako neco, co dam na kolacky…
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se dnes pokouším navařit víc jídel do mrazáku a zpracovat, co máme.
    Lívance, dýňový karamel, mochyně

    1KA
    1KA --- ---
    ACIDQA: věř mi, že netuším :-)
    A abych nebyla ot. Jeden koláč a Mikiho štrůdly.
    Tomu je teda jenom 13 let:))

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    1KA: Nepatri to sem, ale… 17! Proboha, kdy to takhle uteklo?!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dýňový karamel.
    Není to zdravé, není to dietní ale je to ukrutně dobrý. Bože chraň mě abych to nesežrala hned.

    1KA
    1KA --- ---
    Syn slaví 17 let :). Lotuskový nepečený dort.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: tvl 🤣
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: vodní pták jako vodní pták...

    Koupila jsem ji v makru, nápis asi v holandstine a na obrázky bílá ptačí hlava s velkým oranžovým zobákem a silným ozdobím. Labuť prostě.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: dlouze se snazim neptat, ale neda mi to 🤣 Cože? 🤣
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Svatomartinské KUŘE ála KACHNA místo HUSY :D ať jsem v tématu

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem se dnes dozvěděla, že já přece vařím proto, že je to můj koníček. Ne proto, že mám záněty střeva, ne proto, že mám cukrovku, ne proto, aby dobře jedl dlouho mi vydržel, jak psala GEISHA. No nic, brzo si najdu jinej koníček. Třeba střelbu vzduchovkou do prdele.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jee, husy tady. Ja ji soupla vedle.

    Delala jsem jen prsa, celou bych ji nesezrala. :)

    Zbylo mi strasne knedliku!

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Taky se nějak rozpadla :-)

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Parádní! No všechno možný. Dávám je i do vývaru, jako brambory, do ragú, pyré do ovesných sušenek/do pečení, nastrouhané do chleba. Mám doma velice tolerantní strávníky :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: už ano, teď se pečou.
    Zelený okraj je banánová, měkčí na krájení, troufnu si dát syrové kostky do polévky nebo do stir fry směsi. Žaludová bude na pečení a vaření.

    Co všechno s nima děláš?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam