• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACKO: :-D
    ACKO
    ACKO --- ---
    ILLUZE:
    KOCHANSKA_CH: bych vašim rodinám přála mě...tak na týden, to byste koukaly, jak by si vás pak vážili :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Au, škoda, no. Se stane.
    BAAL
    BAAL --- ---
    EXCITE:
    KOCHANSKA_CH: jj uznávám, že nikdy nic nedělám jak se má/podle receptu a pak se není čemu divit. Protože nemám moc rád cínský zelí, ale za to mám hodně rád naše kyselé zelí, tak jsem to pojal jako fusion. Jenže to nezakvasilo a navrh to zhnilo. Takže když jsem to otevřel tak jsem dostal ránu do ksichtu od sirovodíku:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EXCITE: Jo, syrovátku z domácího kefíru jsem tam dodatečně přimíchla a kvašení se rozjelo pořádně.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Zbaběle jsem postupovala podle Grusovky z Paleosnadno, a je to jedlý. Akorát příště toho originálního chilli dám trochu míň.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BAAL: Pro sichr můžeš na začátku vždycky přidat starter kvašení, tj třeba syrovátku z bílého jogurtu nebo přírodního sýru. A zamezit přístupu vzduchu a vždycky to vyjde.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: zavidím, muj poslední pokus o kimchi byl uplnej fail, celé jsem to musel nakonec vyhodit:( Od té doby se bojím dalšího pokusu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Můj první pokus o kimčchi je taky spíš pro huby plechové. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Tak já vím, co vyloženě nemá rád a nenutím. To si uvařím, když vypadne z baráku. Ale o některých jídlech bývám přesvědčená, že jsou fakt výborná a ticho. No, co už. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Žije. Narovinu jsem mu řekla, že je nevděčnej, tak dnes pochválil rybu. :-)
    Minestrone s parmazánem, použit rozvar z domácích rajčat.
    Mořský ďas s koprovým olejem, brambory, lusky, nakládaná cibule a konečně vlastnoruční kimčchi.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zije nebo potrebujes lopatu a pravnika?
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: si musíš umět zjednat respekt:)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak já tě chápu, sestro!!! :-))

    A mám to ve třech provedeních.
    Není snad jídlo, kde by se shodli, aby jedli svorně všechno.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dnes jsem na obed planoval Pasta&Pesto, ale nejak jsem zapomel nakoupit vse potrebne, tak jsem se rozhodl pouzit rukolu, mandle, chilly a citron a skoncilo to trochu palivejsi, nez jsem ocekaval, ale dobry to bylo :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    V kauflandu byla penenka levneji nez kure z vodnan, takze neslo rict ne

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Husa, teda prsa, z pomalace a červené zelí podle Pradobrot. Miluju ten hrnec

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Dekuju!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: nic přesného, chce to experimentovat.
    Měla jsem ztuhlý karamel z doby zpracovávání hrušek (100g cukru a 60 g másla byl poměr v původním receptu), tekutý jen při vysoké teplotě. Tak ten jsem trochu roztavila (v mikrovlnce, ale bála sem se). V kastrůlku se mezi tím prohřívala pečená (tj měkká) dýně, rozmačkaná vidličkou na kaši, na kousku másla. Spojila jsem to - nalila karamel do dýní a míchala a míchala na takové teplotě, aby to teklo a nepálilo se. Až se obojí spojilo. Karamel zůstal i po vychladnutí měkký, což je přesně ono.
    Poměr by šel upravit i na více dýně a méně karamelu, tohle bylo tak půl na půl.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Uz se delis o recept? To zni jako neco, co dam na kolacky…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam