• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    V kauflandu meli v akci nejaky levny olivac, tak bylo na case zase nalozit nejake maceraty.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ...a od té chvíle o něm nikdy nikdo neslyšel
    XNOELX
    XNOELX --- ---
    BAAL: a má to nějaký pokračování, nebo jsem na tahu? (nebo jsem na tahu :D)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Z cyklu žijeme skromě podle toho co je v akci v lidlu dnes epizoda krutí curry, protože bylo v XXL týdnech:) Jen teda vaření pro jednoho z kila masa sebou přináší to, že toho mám na týden někdo večeři?:)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nízkoglykemický bourguignon z CrockPotu.

    N_I
    N_I --- ---
    MOODYCAT: tak pošlem nějaký na východ kua...
    jinak beru zpět, guláš sem si přidal ještě s rohlíkem a i tak byl dobrej!
    bez protlaku...a už vím co to asi zachránilo...litr vývaru..:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    N_I: Zelnaky dokazou zachranit cokoli, verim, ze i atomovou valku :).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: taky nedavam vse. Naposled jsem dal misto vody vic stavy z kimchi a je to super. Dobra je i ta omacka. Stejnou delam k dim sum :)
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: aaa zase kupa netradicnich picovin...suseny zazvor lol..vino mirin..to zas udelam podle svyho jeee....:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: jinak dobra nahoda, Ja obedvam gulas od pondeli. Jeste zitra naposeld a dlouho nebudu delat :D

    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: posli do posty recept...ikdyz ja varim jak prase..

    dnes misto protlaku par rajcat nasekat...a cau ne..:)
    cibulka mi lehce zcernala...lol lol...
    jak rikam..zelnak to cely dost podrzel...ale kolegove se oblizli a vototadyde....
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: dobra je palacinka z kimchi :)
    N_I
    N_I --- ---
    zelnaky sem potunil tim mym pseudo kimchi...
    N_I
    N_I --- ---
    neumím omáčky tak dnes první guláš v mém životě
    zachraňují to dost zase ty vaše zelnaky..to je vynalez vam reknu

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Posledních pár dnů jsem intenzivně myslel na šunkofleky

    Tak včera první pokus. :)

    LEA1
    LEA1 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna je sezona, v makru mají filety ze sleďů za 217 kč/kg, naložíš dle vlastní chuti
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: i losos.

    MOODYCAT: A vcelku dobře, bez kostí a kůže chutnají všelijaké ty předpřipravené ryby z Lidlu (třeba obalené filety z tresky, jen dát do trouby) nebo z M&S.

    Jsem ubytovaná v místě, kde je v každém obědě a večeři v nabídce i ryba. Zatím mě nepřesvědčili, česká (zde česko-německá) kuchyně a ryby nejsou kamarádky.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: imho ne.
    Záleží teda co přesně myslíš tim "jako slaneček" a co s tim chceš dělat.
    protože opravdovej slaneček (k dostání v ruskejch speciálkach) je celá ryba v kýblu https://www.rajdelikates.cz/2494-slanecek-malosol-1kg?mwg_rnd=5662315

    Pak jsou k dostání sleďový filety, ze kterejch se motaj uzly, ty se prodávaj s kůži, protože se to s tou kůží i jí :)
    (na Rujáně se takovej kyselej sleď s kůží dává do housky jako street food je to moc dobrý, jen si to musíš hlídat aby ti to nesežral racek. https://frankkoebsch.wordpress.com/2009/06/28/malen-in-warnemunde/attachment/140704/ )

    Daj se koupit sleďový kousky ty jsou pravděpodobně bez kůže: https://www.morskeprodukty.cz/produkt/sledove-filety-kousky-v-oleji-sled-pod-kozichem/?mwg_rnd=5088841

    a nebo prostě rybu viz: KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Filety nebo steaky z větších ryb bývají v rybích prodejnách bez kůže, třeba mořský ďas, tuňák, mečoun, treska...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam