• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Hmm a ten kmín asi měl bejt římskej... A místo petržele by to chtělo koriandr.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    POHODAVOLE: fujky
    Uncle Roger Review Matty Matheson Butter Chicken
    https://youtu.be/-9pS4yEz7jw?t=133
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    POHODAVOLE: Oliváč do Asijske kuchyne nepatri... HAAAYYAAAAA :( nebuď jak Jamie Olive Oil...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem delal prvne dahl a byl dobry, tak nahazuji recept. Foto pokrmu tentokrat radeji vynecham :D

    1KA
    1KA --- ---
    Do práce :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    S celerovým salátem dnes grilovaná panna.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MIST: Zatím jen příjem :D
    MIST
    MIST --- ---
    HOWKING: na obou koncich nebo mas zatim ozkouseny jen prijem? :P
    HOWKING
    HOWKING --- ---

    Udělal jsem objev!
    Sem nachcípaný, mám rýmu, průdušky na sračky a tak jsem si koupil na uvolnění nosu olivy s chilli papričkami a na průdušky Vincentku. No a zjistil jsem, že Vincentka totálně, ale opravdu totálně vypíná pálení kapsaicinu! 😃

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Muze mi prosim sem/do posty hodit recept na ty zelaky?
    Delala jsem tohle:
    Zelné placky - zelňáky, zelníky | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/zelne-placky-zelniky-zelnaky
    a jsem hrube nespokojena. Kdyby to testo bylo kynute, mam uzasne osúchy, ale tohle je neco divneho tvrdeho, malo zeli, moc mouky....no nejsem spokojena.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Jo. Sardinková pomazánka. :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Roládka z králičí blány a štouchačky :) Dostala jsem od babičky dva králíky a ta břišní blána je taková na prd, tuhá jak žužla, tak jsem si řekla, že to hle by mohlo být řešení :)

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Včera nebyla ryba? :-P
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bramboračka s houbama, vepřový šnicl, žampion a celerový salát s jabkem.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Řízek s jasmínovou rýží a omačka ze zelené kari pasty s hráškem a žampiony, kokosové mléko...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřové kari se zeleninou.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: v dnesni dobe video receptu, to bych si nabehl. to je jak hrat poctivej poker, kdyz hrajes s lidma co maj oznaceny karty...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mechanickou iritaci v mixeru, to je taky dobrej zpusob. dobre delate. ja mam takovou tu magic bullet mrdku mixer co sem nasel u popelnic, ale jak je plastova, tak bych tam v zivote nemixoval olej, protoze se to z toho uplne nejzkurvenejs meje!
    KURE: no to delam, ale prasek toho suchyho koreni se hodi do horkyho oleje. to je ale jak 'instantni polivka' oproti maceni suchejch bylin v oleji pokojovy teploty...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dělala jsem bylinkovej olej prostým mixováním čerstvýho kopru a oleje v množství, který naplnilo malou cestovní lahvičku na kosmetiku. To nezabírá místo v lednici a rychle se spotřebuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mně u skupiny mateřídouška, tymián, dobromysl přijde, že suché (správně usušené) voní víc než čerstvé. Obojí srovnávám domácí ze záhonku. Romarýn je tak stejný, bazalka naopak sušit nemá smysl, ta je dobrá jen čerstvá + věci z čerstvé.
    KURE
    KURE --- ---
    DEVIL: jo, asi se nepřeme o to že čerstvé je lepší.
    jen mi přišlo že, si to maceni suchyho v oleji odsoudil zbytečně. Protože teď vlastně popisuješ jak děláš na začátku vaření ochucený olej, z suchého koření.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: klidne to delej jak delas, ja se jen mirumilovne snazil popsat, co se muze stat. imho pokud toho neudelas celou flasku, kterou bys nepouzil treba, placnu do roka, tak to na degradaci nebude mit cas.
    KURE: tak cerstvy koreni samozrejme koreni lip, ze jo. ale vetsinou pochazi z naky daleky prdele, takze se susi, aby se nekazilo a melo dobrej shelf life. v komercni kuchyni, kde se este vari 'postaru' s bouquet garni se vetsinou suchy koreni nejdriv nasucho opranci na panvi, aby se aktivovaly ty esecialni oleje. az pak se svaze do gazy a hodi do polivky. ja to delam ale na 'inda' a koreni, co chci mit v jidle davam ze zacatku do sadla jako prvni pred prazenim cibule. protoze sem ale setrivej a koreni je drahy, jeste anihiluju v kafe mlejnku (nepiju kafe) a tim padem muzu dat min koreni, protoze jeho chut se namletim a zaprazenim zesili. navic pak clovek neni otravenej, ze ma mezi zubama kmin nebo kousne do kulicky novyho koreni apod..
    KURE
    KURE --- ---
    DEVIL: nejsem žádnej odborník, ale přijde mi, že v podstatě tvrdíš, že sušený byliny nefungujou, nebo to chápu špatně?
    Protože pokud by v sušený bylině/koření nic nebylo, tak by nekořenila. Ergo nikdo by nepoužíval suchý koření. což používá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam