• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    1KA
    1KA --- ---
    Syn…

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ach...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Treska tmavá jakože "po srbsku". Furt jsem nevěděla, co se sklenicí grilovaných paprik. S cibulí a passatou levné zimní lečo. :-)

    VALOR
    VALOR --- ---
    Živáňská. Dědův recept. Lepší je to na ohni

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Žampiony a krůtí prso v asijském duchu na restované dýňové drti.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Nezbývá mi, než souhlasit. :-) Vývar z morkových kostí. Silnej, jak noha od kulečníku, jak by pravil známy kuchař.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ještě pořád je zima a období polívek, že jo.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Maso dobrý, ale ty mrkvičky, ty se povedly.

    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Děkuji, tak to s tím Němcem není ještě tak žhavé...
    😆
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Jo, takhle jsem ho kdysi dělala dle vychvalovaného receptu kolegyně a ano, bylo to k užrání se ;-)
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Díky, naopak, s tou mně to moc chutná.
    😉
    FAT
    FAT --- ---
    TOOMIX: Díky, jen asi nedám ten česnek, nějak ho nemusím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BEBERA: naopak kapusty (a brukvovité) klíčí tak rychle, že předpěstování je spíš zbytečné. Zahradníci dělají sazeničky na prodej, to smysl má, ale doma klidně z výsevu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT:
    TOOMIX: jo, takhle. A klidně i plnotučnou hořčici, pokud to nechceš ostré
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    BEBERA: Paráda, díky ;). To je přesně ta zelenina, která nám na zahradě chyběla :).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FAT: vezmu králíka, osolím, cibuli na dno pekáče, trochu oleje. Do králíka nadělám kapsy úzkým nožem a nastrkám do něj česnek a slaninu. Slaninu ideálně trochu zmrzlou, protože se to pak špikuje líp. Pak potřu/pomažu králíka hořčicí, položím na tu cibuli, dám poklici a tak na 2-4 hodiny (podle nálady a času) dám do trouby na 180°C
    FAT
    FAT --- ---
    Kdysi jsem dělal králíka na dijonské hořčici. Co si vzpomínám, tak porce osolit, opepřit, potřít hořčicí a dát do pekáčku vymazaného olejem. Na něj potom navršit dost nakrájené cibule. Dát na den do lednice a potom péct s trochou podlití.
    Tohle si tak nějak pamatuju.
    Je tu někdo kdo to dělal stejně nebo je to jen můj dojem, že to takhle má být? Podávalo se to s rýží a bylo to k užrání se...
    :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KAIAFOX: ta kapusta se nemusí předpěstovávat jako třeba papriky Loni jsem dala ven do země 4 semena a vyrostly mi 4 krásné rostliny, úplně nenáročně...
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    LORDPEET: to som postrehol, že sa niečo podobné preberá a sú na tú tému vtipy. Ale ani to mi nič nehovorí. Ale dík za hint.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    MAR_TINA: asi mi to nedochádza, to je lečo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam