• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vpadá to úchvatně. Podělíš se o postup? Chřest na páře? Jak jsi dělala omáčku z bryndzy?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční pruhovaný fešák - candát se smetanovým špenátem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sezóna zahájena!
    Krůtí medailony, hrabětický chřest, omáčka z jarní brynzy.

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som dnes skúšala urobiť sójovú moussaku a je to pecka. Akurát teda vždy zabudnem, čo to je za multitasking (s masom či bez). V kuchyni vybuchla bomba.

    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ACIDQA: Už stojím v pozoru s talířem a vidličkou připraven si nandat!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    .. a když tu teda jedu ty klasiky (a tapetuju :D ) tak dneska zbytek hovězího s koprovkou :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    a dneska hovězí se žampionovou omáčkou, divoká rýže a na svačinu ke kafi pro návštěvu a žrací bagry :) tlačené koláčky s makem a rebarborovým rozvarem :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Ach. Sice nemůžu ty přílohy, ale bez nich mě to taky uspokojí. :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    další dvoudenní duo :D tentokrát výpečky :)

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Dnes obed za 10 minút - steak z tuniaka na kuskuse a meruňkový drobenkový od Buchty

    Perfektní drobenkový koláč – Buchta v troubě
    https://www.buchtavtroube.cz/2021/07/perfektni-drobenkovy-kolac/

    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    SAMOUT: to já taky, ale trouba měla jiný názor, tak třeba příště.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VOIKUKKA: Vypadaj luxusne, ale ja bych je vic vypek :-).
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    Housky ze zbytku zelí a uzeného.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nedele, byly vejce do skla

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: při jaké teplotě pečeš řepu?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: to zní jako něco, co nutně musím vyzkoušet!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HELLENKA: řípa se vcelku upeče v troubě v alobalu až do okamžiku, kdy je měkká, velká trvá přes hodinu.
    Nakrájí se na plátky do mísy. A teď v nějakém rendlíku se rozpálí (přiměřeně) dobrý olej, třeba slunečnicový, olivový, já měla makový. A hned do něj se nasype lžička drceného nebo mletého řínského kmínu, nechá zavonět a stáhne.
    Olejem se zalije řepa.
    A pak už jen vychladit a přidat: najemnou pokrájenou červenou cibulku nebo šalotku, citronovou šťávu, vcelku dost 2-3 lžíce na půlkila řepy, sůl, pepř (trošku) a hodně moc sekaného kopru.

    Jogurtem se to má pokapat, ale já to měla jako jídlo, tak je v talíři celý malý kelímek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát z pečené červené na řeckém jogurtu s koprem, fakt :)

    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    zbytky: koláč z listového těsta, kysaného zelí, husího vejce, prejtu a navrch sýr

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MAR_TINA: díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam