• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACID: Ve skupině na FB.
    ACID
    ACID --- ---
    JAJITA: a byly by i konkrétní čísla?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACID: Měřením v zásuvce ;-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: OK.
    FAT
    FAT --- ---
    ACID: Já to beru tak, že trouba má větší, asi násobně, objem, který musíš temperovat má danou teplotu.
    ACID
    ACID --- ---
    Z čeho vychází ta informace o spotřebě PH a trouby? Trouba je celkem izolovaná a alespoň ta naše drží teplotu dost dlouho, tzn příkon na nízkou teplotu bude také nízký..
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Uznávám spotřebu a asi ten PH zase až tolik nepotřebuju, abych kvůli němu vyhazoval něco jiného.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Už ti tady psali jiní, že spotřebou elproudu je PH a trouba jaksi rozdíl.
    A s těmi spotřebiči, mám 1+kk a když něco moc chci, místo si vždycky najdu, udělám.
    Až jednou natáhnu, dědic si bude moci otevřít bazar s kuchyňskými spotřebiči :D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BAAL: Obalit potravinářskou fólií? Jen asi trochu utrpí ta krémová vrstva...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jak to ted odtransportuju aniz bych vsechno nezasral od kremu jsem nedomyslel

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: mámy skoro nová trouba, kterou budu mít taky, v okamžiku otevírání dveří vypne rotaci horkovzduchu. Takže nefuní horko tolik ven.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Nemlich to samé je trouba, jenže ta je ještě obsahově větší. Snažím se vždycky pekáč vyndavat co nejrychleji a hned zavírám dvířka...
    BAAL
    BAAL --- ---
    ID Illuze slibila ze me seznami se svoji fesnou kolegyni, kdyz prinesu carrot cake, tak co nadelam no:-)

    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Můžu Ti jenom závidět prostornou kuchyni. Já mám linku cca 2,20 a tam toho moc, s dřezem, nevměstnám. Fakt dost minimalistické. Asi bych tu fritézu používal, stejně tak topinkovač či toaster, ane není KAM to dát či uložit. Když něco nového kupuju do kuchyně, tak se zároveň s něčím musím rozloučit. Kus za kus...
    :-(
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Díky ze nápad, ten litinovej pekáč s poklidí, klasika modro-černá, mám taky a tohle mě nenapadlo.
    Díky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Navíc, pokud ten PH otevřeš a něco do něj dáš, trvá zase nějakou dobu, než se vše dohřeje.
    PH s časovačem využívám když nejsem doma, pak přijdu k hotovému.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sobotní vaření na zahradě.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Mám pomalý hrnec, co může na plotnu, takže maso či zelenina jde pohodlně zarestovat na plynu a požadované přípečky v hrncu zůstanou. Hrnec pak tiše pracuje na schodišti nebo balkóně. Troubu, co jsem tu zdědila po nebožce, mám blbou, moc s ní nevycházím. Ale zas mám další geret v hluchým rohu na lince a to je horkovzdušná dvířková fritéza, slouží i líp a úsporněji, než trouba, kór pro dva lidi.
    Vařím fakt hodně, proto užitečný gerety oblibuju a hodně používám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: já techniku déle až dlouho pečená masa činím v litinovém hrnci s poklicí v troubě. Pokud něco peču na 120 st. 3 hodiny, troubu pak vypnu, ale neotevírám, dojíždí to další dvě. Z pomalého hrnce mi to nepřijde tak dobré a taky to chci předsmažit předem v tom, v čem to jde to trouby, stejně tak na konci dopéci (někdy).
    Pomalý hrnec je fajn, ale dávám přednost málo strojům v kuchyni, teď při rekonstrukci zas něco odletělo a brzo skončím u plotny, trouba, hrnce, prkýnko a nůž. :)
    FAT
    FAT --- ---
    XCIDER: To rozhodně. Sice mám poměrně nový sporák, co má trojité sklo a kdovíco ještě, ale je jasné, že vytápět prostor PH a trouby je sakra rozdíl. Já to chtěl zkusit, byl jsem zvědavej, jestli to vyjde.
    Tak už to vím.
    :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam