• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    FERRYH: tak, tak. visne a vsetko slivkoidne je s makom najlepsie.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FERRYH: To zni jako skvelej napad, clovece! Akorat jsem nikdy nezachazela s makem, jdu zjistovat, co se s tim dela. Mirabelek je tu porad dost.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zkus neco s makem ... tyhle "slivky" jsou stejne jako svestky naprosto uzasne v kombinaci s makem...
    mamka delavala treba takove obry satecky 10x10cm, uvnitr plnene makem a mirabelkama nebo svestkou ... mnaaam!
    dulezite je cast toho maku nechat v ruzku satecku volne na vzduchu, at se zapece ... mak pak ma dvoji strukturu zapecenou + pod testem mekouckou jemne nakyslou od slivek-svestek... :O))
    testo uplne obycejne jako se dava na buchty... :O))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    “Ten strom zesilel, pojd si okamzite pro kos!”
    A tak bude zitra na zakladne k snidani mirabelkovy kolac.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajčata, říkáte? :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přidám k rajčatovemu šílenství

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORAETLABORA: Houbám se vyhýbám jak čert kříži, ale tahle kombinace vypadá tak lákavě…
    ORAETLABORA
    ORAETLABORA --- ---
    úlovky z chaty..na bílém víně, česneku, tymiánu. S krůtou, tu jsem teda neulovila. A jako příloha jáhly :-)

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Pokud je cerstve mlety, tak nejlepsi vec, kterou s tim muzes udelat, je pridat sul a pepr, a snist tak :-). Nejlepsi vec z dobryho teleciho je tatarak :-).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Ragú se zampionama, cibulí a smetanou, zastriknout bílým vínem a nesetrit s tymianem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    nemáte někdo dobrý recpet na něco z mletého telecího?
    Třeba něco zapečeného? Bude to chtít nějak "namočit a hodně ochutit", maso je dost suché a nijaké.
    Vysypala jsem balík z makra a bylo to změť prorostlých kousků, že jsem to semlela. Karbanátky stály za houby.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KATIA: v pořádku, vítej ve skupině:)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BAAL: Tak to netušíš, jak rozsáhlá je moje zanedbanost :-)))))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BAAL: Skvělá volba :-) Až budeš někdy rozšiřovat skupinu zanedbaných paniček, tak se hlásím do fronty ;-))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BAAL: Jdu si oficiálně stěžovat, že nikdo z mých kolegů nepeče!!!
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BERRUNA: to bude stejný jak paneer ne? Na litr plnotučnýho mlíka cca velkej panák citronu/octa
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: diky moc. Vypada to, ze dost dela pouziti klasickeho hrnce misto chytreho tlakoveho. Dava se tam i mrkev. Dost me to prekvapilo, ale jinak uz ho delat nebudu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Vypadá dobře.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mno tak je to komplet, doufám že to Illuze a další bréci budou jíst, je to trochu divočina ale co už:) #holkanavdavani predstavuje ala mojito koláč základem je lemon cake, tvarohový krem z mátové pasty a rumová glazura.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Konecne jsem se vcera naucil gulas, se kterym jsem spokojenej jak chuti tak i barvou :)

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Zkoušel někdo prosím domácí Halloumi? Je třeba asi spíše plnotučné mléko, že? plus tedy citron - kolik zhruba? Podle toho jak se vysráží?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Vedeli jste ze mata se dá s cukrem rozmixovat na takovou pastu? Aneb příprava má další díl ze série pečeme pro breci v práci:-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam