• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dělávali v creperii na štroamajeraku (dávno ji je konec) slané galettes s variacema všeho a na každé byl košíček z toho těsta s takovým červenozelným salátkem. To bylo dobré. A ta atmosféra.
    Na galettku se dávala osobní volba z šunka, sýr, volské oko, rajčata (teplá, takové sugo), špenát, tuňák, žampiony, pečené brambory... Víc si nepamatuji, ale bylo to famózní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: dušené houby, nebo mleté. Jako ukrajinci. Popřípadě z toho udělej galetku - šunka, sýr vejce.
    FAT
    FAT --- ---
    XCIDER: To není o nudě, to je o změně. A díky, tohle je dost zajímavé.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FAT: jestli se hodne nudis, pln to paprikasem :)
    Hortobágyi palacsinta - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hortob%C3%A1gyi_palacsinta
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: já tam dávám jakoukoli zeleninu jako stir fry, vejce, sýr, maso, houby, tuňák...
    FAT
    FAT --- ---
    SAMOUT: Díky, tam už to je taky. Víc hlav...
    😉
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FAT: Mne prijde, ze palacinky se daji zapect celkem s cimkoli na co ma clovek zrovna chut. A jinak je to prispevek spis sem.
    [Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]
    FAT
    FAT --- ---
    Nějaký nápad s čím zapéct naslano palačinky? Špenát se přejedl...
    Díky
    😉
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BAAL: pohanka, syrové mleté, opečená cibule, případně trocha hub a slaniny + česnek a trošku kopru. Zalít jen pasatou s vývarem + pepř a sůl.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Nevarit. Maximálně ryzí napůl. A vodou. Nebo rajskych protlakem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: a to mlete neopekas? Prostě syrové zabalit? Čím se to podlévá.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Todle je pro mě proste naprosto výrazně lepší udělat z vinných listů. To miluju.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BAAL: já je dělala asi třikrát a vždycky jsem prostě měla zbytek rýže uvařené a smíchala to s mletým a tak nějak osolila opepřila, žádná velká gastronomie :D Výborný to bylo pokaždý.
    MEI
    MEI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mě je strašně líbí, jak o tom jídle mluvíš :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Další várka rajčat v břichách.

    BAAL
    BAAL --- ---
    APRILMOUSE: Rozhodl jsem se, že je čas na trochu východní stravy, dáš mi osvětšený popisek čím naplnit?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes se točilo jídlo v horkovzdušné fritéze. Kus vepřového, zelenina a jogurtový dip s česnekem.

    MUTHA
    MUTHA --- ---
    APRILMOUSE: u nas se spousta okurek spotrebuje na tohle

    Oi Muchim (Korean Marinated Cucumber Banchan) Recipe
    https://www.seriouseats.com/korean-marinated-cucumber-banchan-oi-muchim
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    APRILMOUSE: Tarator je můj letošní letní hit, dělal jsem snad desetkrát. Jak si to poladíš je na tvojí chuti, já jen doporučím nastrouhanou okurku osolit a vymačkat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam