• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: krásný to máš
    To maso děláš jak?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dušení mravenci sypaní čerstvými kokony.
    Jinak mongolské hovězí s brokolicovou rýží podle Grusovky.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: To je fakt! To bylo bozi.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ty holubce mam ted delat s tchýní, hodim sem pak recept, ale ono se to v každé rodině deka jinak. Univerzální recept neni, ale postup více mene stejny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAT_ANN: hlavně je jim dávno konec a moc mi chybí
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MAR_TINA: Tam jsem delala roky, mohu vynest ze ten zelnej salat v kosickach je jen zeli, bio citronova stava a olej :)
    A pohankovy resto z mouky od krisnaku
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: Tenhle podnik mi tak chybí 😥
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MAR_TINA: blízko Strossmayeraku je stále jina creperie, a to U Slepé kočičky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dělávali v creperii na štroamajeraku (dávno ji je konec) slané galettes s variacema všeho a na každé byl košíček z toho těsta s takovým červenozelným salátkem. To bylo dobré. A ta atmosféra.
    Na galettku se dávala osobní volba z šunka, sýr, volské oko, rajčata (teplá, takové sugo), špenát, tuňák, žampiony, pečené brambory... Víc si nepamatuji, ale bylo to famózní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: dušené houby, nebo mleté. Jako ukrajinci. Popřípadě z toho udělej galetku - šunka, sýr vejce.
    FAT
    FAT --- ---
    XCIDER: To není o nudě, to je o změně. A díky, tohle je dost zajímavé.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FAT: jestli se hodne nudis, pln to paprikasem :)
    Hortobágyi palacsinta - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hortob%C3%A1gyi_palacsinta
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: já tam dávám jakoukoli zeleninu jako stir fry, vejce, sýr, maso, houby, tuňák...
    FAT
    FAT --- ---
    SAMOUT: Díky, tam už to je taky. Víc hlav...
    😉
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FAT: Mne prijde, ze palacinky se daji zapect celkem s cimkoli na co ma clovek zrovna chut. A jinak je to prispevek spis sem.
    [Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]
    FAT
    FAT --- ---
    Nějaký nápad s čím zapéct naslano palačinky? Špenát se přejedl...
    Díky
    😉
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BAAL: pohanka, syrové mleté, opečená cibule, případně trocha hub a slaniny + česnek a trošku kopru. Zalít jen pasatou s vývarem + pepř a sůl.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Nevarit. Maximálně ryzí napůl. A vodou. Nebo rajskych protlakem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: a to mlete neopekas? Prostě syrové zabalit? Čím se to podlévá.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Todle je pro mě proste naprosto výrazně lepší udělat z vinných listů. To miluju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam