• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: líbí se mi ten poměr zelí a vypecku
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    GENEVIEVE:
    Moje top jidla, ach!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Syrečky

FERRYH
    FERRYH --- ---
    GENEVIEVE: Ha! tehle spenat neni to osklive zelene ho---o, co bezne vidime na taliri! to dokonce vypada chute...
    by by recept? :O)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Pečená panenka s knedlíkem a špenátem.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Výpečci se zelím.

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DR_NIKITA:
    Zadal jsem do Googlu:
    mexican cuisine rice type - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=mexican+cuisine+rice+type
    A na prvním odkazu
    What type of rice is used in Mexican food? - Quora
    https://www.quora.com/What-type-of-rice-is-used-in-Mexican-food
    píšou
    The most popular type of rice used in Mexico is a medium long grain rice. Two types are cultivated in Mexico, Sinaloa (long grain) and Morelos (short grain).

Ale v Mexiku jsem nikdy nebyl a nikomu jsem tam v kuchyni pod ruce nekoukal.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Ahoj, neví prosím někdo, jaká rýže se používá v mexické kuchyni? Nějak se mi nedaří nic vygooglit..
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Affogato s domácí Baileys zmrzlinou ... hodně návykový

ACID
    ACID --- ---
    První letošní grilování 🤦‍♂️ se celkem povedlo

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Na přepuštěném másle orestuju cibulu, potom přihodím plátky česneku, až se rozvoní, přidám krájenou cuketu. Ještě chvíli zarestuju, osolím a opepřím, pak tam hodím fakt velkou hrst až dvě sekané bazalky. Zaliju smetanou, nechám zpěnit, doleju vývarem a nechám provařit do změknutí cukety. Rozmixuju, nasypu parmezán a ještě povařím. Pak to mixnu ještě před podáváním s další čerstvou bazalkou. Na stole sypu do polívky další parmezán a přidám olivový olej, já jsem měla zrovna ovoněnej oregánem z Itálie.
    Dřív jsem vozila pixlu drcenýho parmazánu z rakouské Billy, teď už se prodává v Lidlu.
    Dnes byl u nás na obědě zeť, že prý tuto polívku nikdy nejedl a moc mu chutnala. Za mě je to skvělej způsob uplatnění cuket.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCHANSKA_CH: prosim o recept na tu polevku
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    My dneska dělali petrželove pyré a teda hrozně dobrý.

Petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme petržel a chvilku opékáme, až začne s máslem vonět. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená a vaříme doměkka. Voda se téměř vyvaří. Přilijeme šlehačku a po chviličce stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme citrónovou šťávou a koprem a případně špetkou soli.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Italská cuketová polévka s bazalkou a parmezánem.
    Špízy s v kefíru marinovaným jelením hřbetem z horkovzdušné fritézy, brokolicové pyré, fenykl s mrkví.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: rajčata, paprika, červená cibule,, velká hrst petrželky, trocha tymiánu a oregána, jogurt, pepř, sůl, citron (bylo to na mě málo kyselý) a na kolečka nakrájené mladé kvašené kukuřičky. Mňam, dík za inspiraci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: hlavně dobromysl a tymián na vůni
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Tvoji verzi s vajcama a sejrem určitě zkusím taky. Zeleninu jíme na kila, takže každý způsob zpracování je dobrý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: tu dělám taky a do téhle dávám trochu kyselých okurek na kostičky.
    GENEVIEVE: v původní verzi býval salám nízkých kvalit, ale ten už vynecháváme. Máma asi dává kysanou smetanu, já přešla na řecký jogurt.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    I my to děláme z tvarohu - rajčata a papriky najemno, nať z cibule, měkkej tvaroh, sůl, pepř. Jako pomazánka na čerstvej chleba je to bájo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ale takovej domácí vlašák...
    No, chlap posledně loudil, ať ho zas zrobím, tak bych měla nakoupit suroviny. Místo šunkovýho salámu tam rozmařile dávám šunku nejvyšší jakosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam