BRUKEV: Na přepuštěném másle orestuju cibulu, potom přihodím plátky česneku, až se rozvoní, přidám krájenou cuketu. Ještě chvíli zarestuju, osolím a opepřím, pak tam hodím fakt velkou hrst až dvě sekané bazalky. Zaliju smetanou, nechám zpěnit, doleju vývarem a nechám provařit do změknutí cukety. Rozmixuju, nasypu parmezán a ještě povařím. Pak to mixnu ještě před podáváním s další čerstvou bazalkou. Na stole sypu do polívky další parmezán a přidám olivový olej, já jsem měla zrovna ovoněnej oregánem z Itálie.
Dřív jsem vozila pixlu drcenýho parmazánu z rakouské Billy, teď už se prodává v Lidlu.
Dnes byl u nás na obědě zeť, že prý tuto polívku nikdy nejedl a moc mu chutnala. Za mě je to skvělej způsob uplatnění cuket.