• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a jak se dělá to těsto na pudink? A jak se to peče?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Nekdo cpe zbytky (zelenina, slanina, sunka, tymian, podusit ve zredukovanem vyvaru) do paprik, ja do yorkshirskeho puddingu.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Špagety & mořské plody

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Že byly v Lídlu levný rohlíky, aby se neplýtvalo, za 10,- a máme plnej mrazák špenátu a zbytek slaniny v lednici... Tak jedna nádivka do pekáče jen tak k obědu, k večeři, jak kdo chce.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FERRYH: hrozně easy. Slanina nebo špek na kostičky, stáhnout, na tuk z toho cibulku, česnek. Pak základ je buď čerstvý špenát a nebo, jako tady, sekaný listový, nesmí to být drcený nebo protlak. Bylo to výtečný :)
    SARAJ: my měli radost jak vyšla za panenka. Protože obvykle je tohle hrozně těžký a tučný ale ta panenka byla příjemné v pohodě.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: líbí se mi ten poměr zelí a vypecku
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    GENEVIEVE:
    Moje top jidla, ach!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Syrečky

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GENEVIEVE: Ha! tehle spenat neni to osklive zelene ho---o, co bezne vidime na taliri! to dokonce vypada chute...
    by by recept? :O)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Pečená panenka s knedlíkem a špenátem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Výpečci se zelím.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DR_NIKITA:
    Zadal jsem do Googlu:
    mexican cuisine rice type - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=mexican+cuisine+rice+type
    A na prvním odkazu
    What type of rice is used in Mexican food? - Quora
    https://www.quora.com/What-type-of-rice-is-used-in-Mexican-food
    píšou
    The most popular type of rice used in Mexico is a medium long grain rice. Two types are cultivated in Mexico, Sinaloa (long grain) and Morelos (short grain).

    Ale v Mexiku jsem nikdy nebyl a nikomu jsem tam v kuchyni pod ruce nekoukal.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Ahoj, neví prosím někdo, jaká rýže se používá v mexické kuchyni? Nějak se mi nedaří nic vygooglit..
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Affogato s domácí Baileys zmrzlinou ... hodně návykový

    ACID
    ACID --- ---
    První letošní grilování 🤦‍♂️ se celkem povedlo

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Na přepuštěném másle orestuju cibulu, potom přihodím plátky česneku, až se rozvoní, přidám krájenou cuketu. Ještě chvíli zarestuju, osolím a opepřím, pak tam hodím fakt velkou hrst až dvě sekané bazalky. Zaliju smetanou, nechám zpěnit, doleju vývarem a nechám provařit do změknutí cukety. Rozmixuju, nasypu parmezán a ještě povařím. Pak to mixnu ještě před podáváním s další čerstvou bazalkou. Na stole sypu do polívky další parmezán a přidám olivový olej, já jsem měla zrovna ovoněnej oregánem z Itálie.
    Dřív jsem vozila pixlu drcenýho parmazánu z rakouské Billy, teď už se prodává v Lidlu.
    Dnes byl u nás na obědě zeť, že prý tuto polívku nikdy nejedl a moc mu chutnala. Za mě je to skvělej způsob uplatnění cuket.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCHANSKA_CH: prosim o recept na tu polevku
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    My dneska dělali petrželove pyré a teda hrozně dobrý.

    Petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme petržel a chvilku opékáme, až začne s máslem vonět. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená a vaříme doměkka. Voda se téměř vyvaří. Přilijeme šlehačku a po chviličce stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme citrónovou šťávou a koprem a případně špetkou soli.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Italská cuketová polévka s bazalkou a parmezánem.
    Špízy s v kefíru marinovaným jelením hřbetem z horkovzdušné fritézy, brokolicové pyré, fenykl s mrkví.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: rajčata, paprika, červená cibule,, velká hrst petrželky, trocha tymiánu a oregána, jogurt, pepř, sůl, citron (bylo to na mě málo kyselý) a na kolečka nakrájené mladé kvašené kukuřičky. Mňam, dík za inspiraci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: hlavně dobromysl a tymián na vůni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam