• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hmm lečo… to mi trochu připomnělo tenhle recept. Musím zase uvařit.
    Chicken Breasts With Peppers, Tomatoes and Saffron Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/4535-chicken-breasts-with-peppers-tomatoes-and-saffron

    INGREDIENTS
    Yield: 4 servings
    • 2 tablespoons olive oil
    • 3 cups cored seeded sweet red, green and yellow peppers, cut into thin strips
    • 1 cup thinly sliced onions
    • 1 tablespoon finely chopped garlic
    • Salt and freshly ground pepper to taste
    • 1 cup canned crushed tomatoes
    • ¼ teaspoon saffron stems or ½ teaspoon turmeric
    • 2 tablespoons butter
    • 4 boneless skinless chicken breasts, about 1¼ pounds
    • 1 tablespoon finely chopped shallots
    • ¼ cup dry white wine
    • ¼ cup fresh or canned chicken broth
    • 4 tablespoons finely chopped parsley

    PREPARATION
    1. Heat the oil over medium high heat in a skillet. Add the peppers, onions, garlic, salt and pepper. Cook, stirring, about 3 minutes or until crisp tender. Then add the tomatoes and saffron. Cover and simmer 10 minutes.
    2. Meanwhile, melt the butter in a skillet large enough to hold the chicken breasts in one layer. Season the chicken with salt and pepper. Cook over medium heat until lightly browned, about 4 minutes. Turn the pieces, reduce the heat and cook about 5 minutes or until done. Do not overcook. Transfer the chicken to a warm platter and keep it warm.
    3. Add the shallots to the skillet and cook until wilted. Do not brown. Pour in the wine and scrape the bottom with a wooden spatula to dissolve any brown particles that may cling to the bottom of the skillet. Reduce the wine almost completely and add the chicken broth. Let this cook until it is almost totally reduced. Add the chicken breasts and any liquid that may have accumulated. Add the pepper and tomato mixture, bring to a simmer and add the parsley. Serve with rice.


    (Akorát teda kde to byť jen trochu jde, nahrazuju prsa stehenními řízky.)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční rybí Eintopf. Treska maskovaná v leču.

    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    DOCKINEZ: ja ji davam do jambalayi a tam mi celkem sedne
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Papriku davam hlavne do zelnacky z uzenych zeber, ale jakokoliv paprika udelala stejnou sluzbu jako nobl madarska.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DOCKINEZ: Nejsi sam. Dostala jsem tri pytliky s ruznou madarskou paprikou (normalni, paliva a uzena) a prohnala jsem to ruznym jidlem, bez velkeho nadseni. Nakonec jsem v tom obalila ruzne syry k vinu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Spika recept nechám na jindy, dostal jsem totiž hroznou chuť na "Marinované marocké kuře z jednoho pekáče" na který jsem nedávno zahlédl recept u Pavaly na ig. Obstojný olivy jsem v tý naší prdeli na rychlo nesehnal, ale je to ukrutný i bez nich (s olivama to chytne ještě větší kuláž)
    Jogurt, koření, koriandr, petržel, kuřecí kousky, brambory, citron a za hodinu a pár minut máš na stole velikou parádu!

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mužův kamarád udil, k těmto produktům se hodí hrachový trojboj. Kaše, kulky a trifidi.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    dáváme taky do chilli con carne a nebo do domácí bbq omáčky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Jo ještě jsem si vzpomněl, že masa a mrkví jsem měl myslím poloviční množství, ale cibuli jsme nepůlil. A na závěr jsem do toho vmíchal trochu másla. To bylo zas inspirované tímto (potažmo protože u normálního vepřového v mrkvi mám rád, když ta mrkev prostě plave v másle :D):
    Vepřové v mrkvi | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/55-veprove-v-mrkvi

    Jinak Cuketka a jeho Skromná kuchyně je taky fajn.
    Vepřové v mrkvi
    https://recepty.cuketka.cz/veprove-v-mrkvi/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Muž miluje Jádel s paprikou, na něm tento typ papriky krásně vynikne.
    Pak do guláše, gulášovky, kapustnice, zapečených zelných nebo kapustových listů plněných mletým vepřovým, kuřete na paprice, rybí pomazánky.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    plus teda nevim, jak chutna ta madarska. ja kupuju vzdycky spanelskou, ta je imho tradicni, madari ji zacali delat az posledni dobou
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    DOCKINEZ: Pouzivam prakticky jen na trhany veprovy v kombinaci s dalsim korenim
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DOCKINEZ: Dávám třeba do mletýho, jako součást koření na grilování nebo do různých "maďarských" směsí na pánev, ale jinak souhlas, je to koření, co mám otevřený asi nejdýl, a počáteční nadšení dost rychle opadlo, znova už ji nekoupím
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Nepoužívám nějak moc, ale naposled jsem ju použila do kapustové chorizo polívky, tam pasovala.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: jenom do gulášovky
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja ji mam rad do chilli con carne, nebo je s ni dobra mayo do burgeru...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ale tak treba do ruznych bbq korenicich smesi je dobra, ja ji docela rad.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja uzenou papriku taky nijak extra nemusim. Kdyz jsem zacinal varit tak ve 14, tak jsem to mel jako desnej hit, ale fakt to neni imho nic extra. Souhlasim s tebou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Byl jsem v maďarský speciálce a nakoupil krom jinýho tu jejich echt uzenou papriku. Zkouším s ní pracovat a zkusmo přidávám skoro do všeho od snídaňový šakšuky přes zelňačku a boršč až třeba po studený dipy.

    No a zatím teda nic moc, nadšení se nedostavuje. Podotýkám, že papriku jako takovou mám rád a umím si opravdu užít i uzenou vůni v jídle, ale tady s touhle konkrétní surovinou to nějak ne a ne zafungovat.

    Do čeho to dáváte vy?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SPIKE411: stew a podobný jídla jsou moje nejoblíbenější! dík za inspiraci. nakoupím a jdu na to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam