• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Nalozeno

    WERKA
    WERKA --- ---
    ACIDQA: V mrazáku nic, ve sklenici to bude jiná pohádka (tipuju rajčata nezavařuju, takže jsem to nikdy nestudovala)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A mam teda zmrazeny i ruzny maly rajcata, prekrajeny na pulky a celou zimu je pouzivam do testovin. Jen jsem je pred zmrazenim umyla a nechala oschnout.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja si delam normalne sugo… tuny suga a mam to v mrazaku. Bez konzervantu. Co se muze stat?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Zajímavý. To mě nenapadlo. Dělal jsem to v lete bez a v pohode. Ale jako delam sugo a takový věci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: nezapomeňte konzervant, jinak riskujete. U rajčat bych se na čistotu, zavaření a sůl nespolehla a vždycky tam přidávám pomůcku ke konzervování. Je to násobně menší zlo než plísně nebo výbuch po zkvašení.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Plánuju to jako víkend s kamosema a detma a proste u toho zpracovat rajčata
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: metrák naráz, to by mě asi kleplo. Můj limit je velký kýbl, tak 15 kg.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Ja se v srpnu chystám na tejden do Itálie a ten metrák rajčat přivézt :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě... Tak my jsme zavařovali rajčata, kila rajčat, možná metrák rajčat.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Zásadně takhle míchám do vaječňáku současně s rumem vodku, slivku, cokoliv použitelného tvrdého ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale to vypadá lákavě! ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí smotek se slaninou z CrockPotu, kapustky a žampiony.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    APRILMOUSE: ta slivka bude v pečivu mnohem méně aromatická, musíš si ji tam záměrně "načichat". Rum (Tuzemák) je mnohem patrnější. Ono rum-nerum, když k nám přijede rodina z Německa nebo Anglie, vždy si několik lahví tuzemáku odváží.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    RUTHLESS: no, jakoby hlavně není to rumový, no :D nijak to tam na chuť cítit není, ale na čuch se mi zdá, že trochu jo :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Jaký to je?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ... když už se rozhodnete péct, rozsviťte si v tý kuchyni pořádně. Nebo dopadnete jako já, která jsem do těsta na bábovky místo rumu nalila domácí slivovici v lahvi od rumu. :D Dala jsem jí tam dost, at to pěkně chlapcům voní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    upekla jsem (si) finské korvapuusti, nutné jíst s mlíkem, jak jinak :)

    ACID
    ACID --- ---
    Rychlovka ze zbytků

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCIDER: to se jmenuje Aš reště :))
    takhle vypadá v Esfahanu, ale všude to mají vícemeně stejný, taky jsem ji teď měla asi 6x v Íránu, je luxusní, bohužel nevím přesně ty bylinky jejich, ale oliváč s mátou a syrovátka tam je
    PS:můžeš na ní zajít do karlína do Aubergine, Ata ji má v menu a je to taky kuchař z Teheránu
    مطعم الباذنجان الفارسي (الإيراني) - Menu - Předkrmy - ChoiceQR
    https://auberginerestaurant.cz/online-menu/section:menu/starters-and-vegetarian-meals

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam