• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční halibut a rostliny. Řepa je s křenem, protože jsem v Bille objevila mělnický křen a ten je jak zamlada, né jak ta parodie z Maďarska.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kynuté povidlové koláče s posypkou a makovky plněné čokoládou.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: jednoznačně

    The Borsch
    https://theborsch.cz/

    A máš tam několik variant - klasický masový s řepným kvasem, nějaký vegetariánský a nějaký aktuálně sezonní. Plus k tomu pampušky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mno jo, tak dneska ta rybka, hranolky a níže zmiňovanej salát + bokem dresing k bramborám, aby to nebylo suchý.

    Session IPA z Lidlu nenadchla, ale ani neurazila.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: ještě teda používám ne jenom jako pasírovný rajčata ze sklenice, ale sugo al pomodoro con basilico z Lídla.. takže je v tom i bazalka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POHODAVOLE: já ty lilky napicham vidlickou trochu ze všeh stran, aby nebouchly v troubě, pak je tak 3-6 hodin necham na 200° péct na plechu, prostě se o ně nestaram, jednou otočim někdy, ale někdy ani ne... /což jsem udělala už včera/

    podle času je někdy oloupu, ale někdy ne, teď měly tu slupku už pěkně vyměklou, takže jsem ani neloupala.
    trochu to pokrájím na menší kusy a hodim na pánev a dneska jsem to jenom zakapala oliváčem, osolila trochu a povařila,
    trochu pasírovaných rajčat ze sklenice a došel mi česnek, tak jsem do toho kydla dvě lžíce červenýho pesta na ochucení a hotovo
    není zač :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRANTORINO: jak se pls dela ta kase?

    Diky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    občas když jsem na oběd sama, tak mám chuť jen na takové nenáročné vegetariánské jídlo jako je kaše z lilku a rýže...

    FAT
    FAT --- ---
    SPIKE411: Jo, domněnka správná. :) A díky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FAT: Jelikož neuvádíš město, tak předpokládám myslíš v Praze. :)
    Kavárna Liberál na P7 každou neděli dělá solidní boršč plus jejich domácí briošky. A točí Únětice.
    Jinak možná bych koukal po nějakých nově otevřených ukrajinských místech?
    Popř. další tipy asi tady: [Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ...]
    FAT
    FAT --- ---
    Poraďte, prosím, kam zajít na echt dobrej boršč? Mám na něj chuť už dlouho, ale pro jednoho se nevyplatí zapínat sporák...
    Díky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ: Ha! Dneska jsem přinatrefil na pro mě zatím asi nejlepší využití uzený papriky:

    Sešlo se mi v chladničce bílý hlávkový zelí (půlka hlávky), mrkev, cibule... a zejtra je beztak postní den, tak si říkám, že na zejtřek spáchám nějakej zeleninovej salát, když stejně bude ryba. Tak udělám základ a lá coleslaw, a protože v lednici byla i jedna větší červená kapie, která nebyla úplně ve 100% kondici, aby vydržela do soboty, nakrájel jsem ji najemno a vrznul do salátu taky. A ta přidaná papriková chuť mě po ochutnání navedla k tomu, že jsem tam nasypal docela dost maďarský uzený papriky, zamíchal, dal lžičku, dvě... JO! Tak tohle bych mohl, to se povedlo.

    Já tu uzenou papriku snad nakonec vezmu na milost :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FERRYH: je hořká, ale třeba já ji zvládnu sníst i jen tak. No a po tý tepelný úpravě teda není hořká skoro vůbec, spíš jen tak lehce pikantní :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FERRYH: Je to hořký. Min ale je :-) nedělej to
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jak to chutna (cervena cekanka) netroufl jsem si na ni... normalni mi silne NEchutna - na me moc horka - brrr! (a to mam rad Fernet!!) :O)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: :D :D jo, to je přesně ona :D Radicchio :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Myslíš tu červenou hlávku s italským jménem, co se blbě hledá na samoobslužné pokladně? :-)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FERRYH: tyhle houby jsou moje topky, a nejlepší jsou v rizotu:)

    a když už jsme u toho rizota, tak v Lidlu na mě zajukala červená listová čekanka, takže... mňam :) čekankové rizoto dneska.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Však voni ale nejsou papeženec a jedou to ze zdravotních důvodů, ne? Zas maj pak po zbytek roku frei :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: tak ja to drzim ciste 46 dni. komplet. i nedele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam