• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Pečená zelenina - batáty, mrkev, petržel, celer, řepa, cibule, česnek a bylinkový tvaroh.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mango, mrkev, redkev, okurka, krevety, nudle… salat :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Potrebuju cpavou palivou zrudu!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Brokolicová.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Krevetové rizoto, využila jsem zbytek bílého, cherry rajčátek i parmazan

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Vysadila jsem křen, ale rozhodl se u nás nebydlet.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: od dětství. A ještě jsme ten náš vykopávali snad 10 let, než zmizel ze zahrady a přestal nás terorizovat :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Fakt? Mě ohromil, že je fakt čpavá pálivá zrůda! :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nádhera, ale půlhvězdičky dolů máš za mělnický křen. Jak já tu čpavou pálivou zrůdu nesnáším. :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční halibut a rostliny. Řepa je s křenem, protože jsem v Bille objevila mělnický křen a ten je jak zamlada, né jak ta parodie z Maďarska.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kynuté povidlové koláče s posypkou a makovky plněné čokoládou.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: jednoznačně

    The Borsch
    https://theborsch.cz/

    A máš tam několik variant - klasický masový s řepným kvasem, nějaký vegetariánský a nějaký aktuálně sezonní. Plus k tomu pampušky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mno jo, tak dneska ta rybka, hranolky a níže zmiňovanej salát + bokem dresing k bramborám, aby to nebylo suchý.

    Session IPA z Lidlu nenadchla, ale ani neurazila.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: ještě teda používám ne jenom jako pasírovný rajčata ze sklenice, ale sugo al pomodoro con basilico z Lídla.. takže je v tom i bazalka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POHODAVOLE: já ty lilky napicham vidlickou trochu ze všeh stran, aby nebouchly v troubě, pak je tak 3-6 hodin necham na 200° péct na plechu, prostě se o ně nestaram, jednou otočim někdy, ale někdy ani ne... /což jsem udělala už včera/

    podle času je někdy oloupu, ale někdy ne, teď měly tu slupku už pěkně vyměklou, takže jsem ani neloupala.
    trochu to pokrájím na menší kusy a hodim na pánev a dneska jsem to jenom zakapala oliváčem, osolila trochu a povařila,
    trochu pasírovaných rajčat ze sklenice a došel mi česnek, tak jsem do toho kydla dvě lžíce červenýho pesta na ochucení a hotovo
    není zač :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRANTORINO: jak se pls dela ta kase?

    Diky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    občas když jsem na oběd sama, tak mám chuť jen na takové nenáročné vegetariánské jídlo jako je kaše z lilku a rýže...

    FAT
    FAT --- ---
    SPIKE411: Jo, domněnka správná. :) A díky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FAT: Jelikož neuvádíš město, tak předpokládám myslíš v Praze. :)
    Kavárna Liberál na P7 každou neděli dělá solidní boršč plus jejich domácí briošky. A točí Únětice.
    Jinak možná bych koukal po nějakých nově otevřených ukrajinských místech?
    Popř. další tipy asi tady: [Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ...]
    FAT
    FAT --- ---
    Poraďte, prosím, kam zajít na echt dobrej boršč? Mám na něj chuť už dlouho, ale pro jednoho se nevyplatí zapínat sporák...
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam