• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: bez ankety mě napadá, že červené zelí jím pouze ke kachně, huse. Ke zbylým jídlům bílé. Ovšem i bílé je variabilní, kysané zelí je jiné, než čerstvé. Některé bílé zelí je vlhčí, vodovější, jiné "sušší".
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    To je zajimavy, jak pritomnost cervenyho a bilyho zeli u jistych jidel a jedincu se naprosto naslucuje s tim, co je srpavne a jedine dobre (tedy to, jak to mam ja :D)


    Nemate nekdo premiovku a chut? ze bychom udelali hlasovani.

    bily/cerveny/oboji/jine (spenat)

    Vypecky
    kachna
    cmunda po kaplicku
    veproknedlo
    jitrnice
    jelito
    knedliky plneny uzenym masem
    bazant
    chlupaty knedliky
    halušky se zelím
    vinna klobasa
    bucek
    vrabec
    strudl se zelim

    Nevim co dal vas napadne, todle je takovej muj rychlej prehled z hlavy. Klidne dodejte a pak nekdo nahodte anketu :-)
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    DOCKINEZ: Sem, hned!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Výpečky, knedlík, červené zelí dušené s divokým kořením a jalovcem. A samozřejmě nesmí chybět studená chmelová polévka, to dá rozum.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VELCORO: dik! Kouknu.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    SARAJ: Pokud to je na me, tak je to ten velkej toastovaci z Penny.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: btw - jaky pouzivas chleba?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VELCORO: ok, tak ted mam chut na BLT a Club. Dik:D
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    VELCORO: No a pak je jeste verze tzv. Na hovado. S cedarem dresingem a hrany z panve.

    FINSON
    FINSON --- ---
    Květákový krém



    K druhému jsou přemrzlí holanďani s hranolkama, to považuju za zbytečné fotit 😌
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Na oběd kanapky s kuřecím a Ajvarem, protože na večeři byl guláš s cukeťáky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Škoda, že fotka extra nevyšla - jedno z nej brownies, co jsem jedla - s nasekanými mandlemi a domácím karamelem.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mas pekny talire. Uz bych si mel taky poridit neco lepsiho.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Od mamky.

    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DOCKINEZ: já dneska takto:)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zelňača z vývaru z uzených žeber. S libečkem.
    Prso z farmakuřete plněné věcma z talířku. Z horkovzdušné fritézy. Na bylinkovém oleji ze sušených rajčat zkaramelizovaná zelenina. Z pánve.
    Rajčata sušila a naložila sušila sestra. Z mé nadúrody.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Tohle. Nekupujte to.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    I kdyz to vypada jako prasarna, tak prave ze vubec. Hrany jsou obv. pecene a jedina tucna vec je ten cesnekovej dresing z flasky, za kterej se stydim a vzapeti vam poslu co je zac, abyste neudelali takovou kravinu a koupili ho. Je fakt mega hnusnej.

    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    MAR_TINA: Koukala jsem na různý recepty a pak si to udělala trochu podle sebe. :)
    Na jeden hrnek květů je jeden hrnek vody, jeden hrnek cukru a šťáva z půlky citrónu.

    Já měla nakonec tři a půl hrnku květů, tři hrnky třtinovýho cukru, šťávu z jednoho citrónu. A trochu ibišku a klitorie.
    Vodu a cukru jsem smíchala v hrnci, pak přivedla do varu a stáhla na mírnou teplotu. Přidala jsem šeřík a nechala to pod pokličkou na nízkou teplotu přes půl hodiny. Občas jsem to zamíchala. Ke konci jsem přidala tu šťávu z citrónu. A taky na chvilku, kvůli barvě, trochu sušenýho ibišku a klitorie. :)
    Pak jsem to přivedla do varu, hned stáhla, přes cedník nalila do sklenic, pěvně utáhla a postavila je víčkem dolů a tak to nechala vychladnout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELSINOR: potřebuju postup, díky. Hrozně moc. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam