Šakšuka aneb ultimátní snídaně. Jíme to zhruba 3× do týdne, v letním období s přísunem čerstvý zeleniny ze zahrady i častěji. Máš tam všechno, je hotová za 20 minut i s krájením, chutná skvěle, zasytí tě na celý dopoledne a celkově je to prostě kvintesence dobra.
I Babica by ji miloval! Protože tohle středomořský lečo jde senzačně upravovat přesně v duchu klasikova hesla „a když nemáte X, tak tam dáte Y!“
Nemáš nať koriandru? S hladkolistou petrželí nebo chrástem řapíkatýho celeru to bude taky dobrý. A nebo tam vrzni čerstvou saturejku jako já na fotce. A to ani nebudu zmiňovat, kolikrát jsem si navrch nasypal čerstvý kopr :)
Sere tě římskej kmín? Tak ho tam nedávej, easy.
Nežereš maso? Tak to mám pro tebe skvělou zprávu, čistě zeleninová šakšuka je taky fajn; dokonce i vegan varianta bez vajec se dá jíst.
Takže jaká je tvoje výmluva zejtra neposnídat šakšuku, hm? :)