• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Telecí a hřiby z lesa.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    GRANTORINO: zase** na max. nedoporučuji))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A alternativní způsoby úpravy lilku :D

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: i když teď mi jedna naše Íránská učitelka tvrdila na dotaz, že když to dává do trouby na mirza ghasemi, tak prej to vidličkou nepíchá, bouchne to a je to tak v pořádku :)) tak jak to vypadá v ty troubě? Je to ok nebo to fakt tu troubu nějak zase**? By mne zajímalo
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: no tak ono se to má správně grilovat dočerna a oloupat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BERRUNA: no vpodstatě jo, akorát kdo to nechce mít na tu hladkou kaši a potrpí si na takovou víc strukturovanejsi lilko-kaši, může vidličkou rozmačkat. Ideální je mít ty lilky grilovaný, ale tak já je dost mořím v tý troubě :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GRANTORINO: máma to dělá na kamnech - na rozpálených plátech, musí u toho být a otáčet. Pak tu černou slupku oloupe.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BERRUNA: Tak ono se to da kombit, lilkovej hummus neni vubec spatnej.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    GRANTORINO: stejný základ jako na hummus, ale místo cizrny lilky? To vypadá dobře!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: no však jo. Dám je do trouby, samozřejmě uděláme do nich dírky vidličkou. LYNCH: :))))
    I. Fáze... Mrknu na plech do trouby. To se tam dělá na 200 stupňů klidně 3-6hodin, vůbec neřeším.

    II. Fáze: Pak klidně až odpoledne nebo večer je oloupu, to je na 5 minut práce. Mrsknu do mixérku dva stroužky česneku, olivový olej, trochu citronu, tři čtyři lžíce tahini, sůl, mixnu, přihodí lilky, mixnu a hotovo.
    To může být tak za 10 minut max hotovo. Je to míň pracnější než to vypadá :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SAMOUT: vybouchly
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LYNCH: Jen praskly, nebo rovnou vybouchly :-)?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    GRANTORINO: nedavno jsem též zkoušel, akorát jsem zapomněl lilky propíchat::))
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GRANTORINO: moje máma to dělá docela často! Lilky opeče na kamnech a tak je to pak ještě takový lahodně vypečený :)

    Na mě je to moc pracný, musím vařit rychlý věci.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: jako mňam to bylo hodně, ty lilky fakt pěkně v troubě udělaný, jo, doporučuji vyzkoušet doma, není to vůbec těžký :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GRANTORINO: mňam!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    V Albertu maj super novy bulky za petku.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Muž se dal na hubnutí, využívám příležitosti držet basu - dnes na oběd vepřová panenka.
    Nám s ledovým salátem a naloženou zeleninou, pečenou vevfritéze. S dipem s francouzskou hořčicí.
    Děckám na prasáka s těstovinami.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Trocha upcyclingu aneb kuře, brambory od včera opečený se slaninou a cibulkou, handgemachte dresing s česnekem a kampotským pepřem, domácí červený kysaný zelí.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Sakshuka teda rozhodne není úplně středomořský jídlo. Je to z Tunisu a severu Afriky. Což teda samozřejmě Středozemní moře je, ale s evropskou části to nema nic společného. Tak aby to někdo nebral jako ze si to dá v Řecku nebo Španělsku :-) což je dle mě casteji bráno jako oblast středozemního moře.

    Původem je z Tunisu.

    Nicméně s masem teda fakt moc není. To je max s maltezskama nebo chorizem. Ale jiný maso fakt moc ne. To mi přijde jak dělat svickovou s chilli. Jako jde to, bude to dobry, ale místní by to fakt nedal :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam