• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: no však jo. Dám je do trouby, samozřejmě uděláme do nich dírky vidličkou. LYNCH: :))))
    I. Fáze... Mrknu na plech do trouby. To se tam dělá na 200 stupňů klidně 3-6hodin, vůbec neřeším.

    II. Fáze: Pak klidně až odpoledne nebo večer je oloupu, to je na 5 minut práce. Mrsknu do mixérku dva stroužky česneku, olivový olej, trochu citronu, tři čtyři lžíce tahini, sůl, mixnu, přihodí lilky, mixnu a hotovo.
    To může být tak za 10 minut max hotovo. Je to míň pracnější než to vypadá :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SAMOUT: vybouchly
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LYNCH: Jen praskly, nebo rovnou vybouchly :-)?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    GRANTORINO: nedavno jsem též zkoušel, akorát jsem zapomněl lilky propíchat::))
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GRANTORINO: moje máma to dělá docela často! Lilky opeče na kamnech a tak je to pak ještě takový lahodně vypečený :)

    Na mě je to moc pracný, musím vařit rychlý věci.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: jako mňam to bylo hodně, ty lilky fakt pěkně v troubě udělaný, jo, doporučuji vyzkoušet doma, není to vůbec těžký :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GRANTORINO: mňam!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    V Albertu maj super novy bulky za petku.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Muž se dal na hubnutí, využívám příležitosti držet basu - dnes na oběd vepřová panenka.
    Nám s ledovým salátem a naloženou zeleninou, pečenou vevfritéze. S dipem s francouzskou hořčicí.
    Děckám na prasáka s těstovinami.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Trocha upcyclingu aneb kuře, brambory od včera opečený se slaninou a cibulkou, handgemachte dresing s česnekem a kampotským pepřem, domácí červený kysaný zelí.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Sakshuka teda rozhodne není úplně středomořský jídlo. Je to z Tunisu a severu Afriky. Což teda samozřejmě Středozemní moře je, ale s evropskou části to nema nic společného. Tak aby to někdo nebral jako ze si to dá v Řecku nebo Španělsku :-) což je dle mě casteji bráno jako oblast středozemního moře.

    Původem je z Tunisu.

    Nicméně s masem teda fakt moc není. To je max s maltezskama nebo chorizem. Ale jiný maso fakt moc ne. To mi přijde jak dělat svickovou s chilli. Jako jde to, bude to dobry, ale místní by to fakt nedal :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Na základě jedné zdejší diskuze jsem si zkusila osvojit aspoň jedno další luštěninové jídlo (jím asi 4) a nevím, no.

    Černá čočka, lilky, feta.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GRANTORINO: Zrovna to mletý tam já osobně nedávám, má to bejt rychlá snídaně a čekat na to, než se udělá mletý, to by se mi nechtělo. Takže já kousek dobrý klobásky, obraný kuře nebo šunku na kostičky. Ale když není, tak není, zelenina + vajca vystačí.

    Moje osobní prasárnička, kterou každej nedává, je zase sýr.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: jo tak chorizo si občas dávám pod vejce, ale měla jsem za to, že je to má osobní prasárnička
    supr, budu říkat, že je to středomořská verze

    Skopové nebo mleté hovězí k snídaní do vajec, no proti gustu žádné dišputát, na mě dost těžká kombinace teda...
    Upcykluju, ale spíš k obědu, k večeři...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GRANTORINO: Je to středomořskej recept, takže podle oblasti tam můžeš narvat všechno od mletýho kořeněnýho hovězího nebo skopovýho až třeba po chorizo. Popravdě úplně první recept na šakšuku, kterej se ke mně dostal, byl právě s chorizem, tak od tý doby nemám zábrany :)

    A protože já mám rád změnu a taky sem tam potřebuju upcyklovat zbytky, tak do jídla kolikrát sdělám i třeba kus obranýho kuřete apod.

    Ale zkoušel jsem tam vrznout i třeba nadrobenýho Šmakouna a taky cajk. Prostě „lečo“ snese skoro všechno :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VSICHNIMAME: no právě.. No možná Turci jestli do toho nenacpali nějaký pseudosalám hovězí, mně napadá :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GRANTORINO:já tedy ani v geograficky příslušné oblasti v tomto jidle maso neměla, nikdy, taky mě to překvapilo.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: počkej, tam se dává maso? Co tam dáváš za maso? Já žila v domnění, že je to čistě vejce zelenina.
    Jinak dělám po persku, jen tu michanici vejce, rajčata, římský kmín, sladká paprika... A když se přidá lilek je to mirza ghasemi.
    Obrázek z netu, já to neumím tak pěkně nafotit

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včera jsem honem vypucovala a zprovoznila zahradní besídku, aby se dalo jíst venku. Na čarodky buřty musí být.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GALE: Já si doma lečem dost šplhnu. A v zimě to spolustolovník oprávněně nazývá luxusním jídlem. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam