• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Brambory v troube a lososa jsem zkousel, ze dam kuzi na panev a budu prelejvat horkym maslem s citronem, ale bud bych ho zuhelnatel, nebo bych neco chytnul, tak jsem ho smahnul i z druhe strany.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd - taco s mletým hovězím, kukuřice s máslem a salát ,-)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Jé, vlastně nevím, jak cizrna vypadá čerstvá. Jaké musí mít podmínky na pěstování?

Nahodíš prosím foto?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    QUANTI: aha. Je fakt vedro. Já si ten Lidl spojila jen s těmi brusinkami a ne s celým salátem :D

Jinak teda cizrnu porůznu přidávám třeba do salátu s pečenou zeleninou, do zeleninových kari jídel. Baví mě kombinace cizrna, rajčata,citron, oliváč a tuňák ke kuskusu. Když jsem držela bezmléčnou dietu, a měla jsem chuť na kuře na paprice, tak jsem cizrnu rozmixovala v omáčce, to mělo dost úspěch, to budu dělat i bez diety.

Tak uvítám další tipy na cizrnové variace. Luštěnin není nikdy dost ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Z_RYBY_KOST: Spíš asi proto, že to u toho salátu bylo už v původním příspěvku výslovně napsaný (já to nebyla, ale znám obvyklé dráhy nyxáků).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Z_RYBY_KOST: my ji letos prvně pěstujeme, pro zajímavost, chcem ochutnat zelenou, čerstvou.
    Do zásoby asi ne, je hrozný oser to loupat - jeden lusk = jedna kulička.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: asi někdo nemá rád cizrnu...
    Děkuji za tip, kouknu v Lidlu. Já cizrnu velmi oblibují, každé jídlo, do které dobře pasuje, se počítá :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Mrzí mne, že ti někdo dal mínus.

Zajít do Lídlu ,-)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: a ten cizrnový salát? Mohu prosím recept?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Nejjednodušeji a nejrychleji podle tohoto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/56682-indicke-placky-naan-z-panve-bez-drozdi/
    Ale plnohodnotných 10 ks to není, tak 7 ks ,-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: jak delas naan, zeno? Moje pokusy dopadly bidne:/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Naan s máslem a česnekem, na večeři s cizrnovým salátem s brusinkami (Lídl).

WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: Já ještě dělám jogurtové (nebo kefírové)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kousky, nové erteple, blanšírovaný kadeřávek s česnekem a něco jako paprikové ragú z hlívy. Lupení v salátu je kavkazský špenát, liána, co roste dobře ve stínu. Klíčí v lednici a výnos je až tak druhým, třetím rokem. No byl s tím oser. Ale letos mi aj kvete.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Horko, že by psa neupekl.
    Rajčata, mozarella, cukety pečené ve vývaru a olej s dobromyslí.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: šlupku skoro nemaj, jdu na ně.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: zrovna dneska budu delat…

Uvarim ve slupce (psala jsem tady, ze jsem dobytek a zeru i se slupkou, ale muzes oloupat) necham vychladit.
    Smicham se zalivkou dle chuti:

1. Lak z okurek/citronova stava, 2 lzice plnotucny a 2 hrubozrnny horcice, sul a pepr
    2. Kefir, petrzel, sul, pepr, citron, petrzel/kopr/pazitka (podle toho, k cemu podavam)
    3. med, dijonska horcice, oliv olej, pepr, sul (muzes pridat taky citron)
    4. klasickej rakouskej, kam se pridava ledovej hovezi vyvar
    5. pesto podle chuti

Dneska mam v planu brambory, zalivka s petrzeli, opecenej losos a redkvicky.

Mam overeno, ze lidem do toho salatu chutna cervena cibulka nebo jarni - ja cibuli nejim, tak davam vetsinou nasekany byliny, cerstvej hrasek/redkvicky…
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jde uděla nějaký studený bramborový salát (jednoduchý, ne vánoční) z nových brambor?
    Staré už nemáme.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Uáá, to musím zkusit!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RUTHLESS: Tam kde uz byl nastesti taky umlcen a smazan 😀.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam