• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak jsou v mrazácích v asijských speciálkých - určitě viethajci, určitě shin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILLUZE: minulý týden lidl - japnský týden edamame loupané i neloupané v mražené zboží, ještě by tam mohly být.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ILLUZE: Rohlík mražený edamame pořád má, pravidelně je kupuju. Kg kolem 140kč. Jako nejlevnější to není, ale ono je jich fakt hodně.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DYSTOPIK: tady jsem našel foto. Teda ono to neni moc k pokoukání, ale je to dobrý..

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    S2FI: Aha, ani jsem netušila, že to ještě takto specifikují.

    Jinak tyto byly s cibulkou, chutnaly skvěle.
    A jako oceňuji, že většina jídel v Lídlu, typických pro daný region, neobsahuje palmový olej.
    Najdou se výjimky, ale ale většina je toho ušetřena.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Ano, jak píše Eli níže, ulovila jsem salát v Lídlu v rámci Asijského týdne.
    Docela mne překvapilo, jak špatně se tu shánějí. V řetězcích jsem na ně narazila jen v Rakousku, v zimě je měli na Rohlíku, ale než jsem si to pro tu pálku za mražené rozmyslela, byly pryč. Od té doby jsem na ně při objednávkách štěstí neměla.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Asi je myšlen hoblík na sýr, při putování Skandinávií jsem se dozvěděla, že je to norskej vynález. Šikovná věc.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DYSTOPIK: jojo dělám podobnej podle Jamieho Olivera z mini cuket. jen ji omyju , naškrabu na plátky, zakapnu olivacem, sul, pepr a citronova stava a je to hotovy

    jo a škrabku mám z teleshopingu:D
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: věc na sejra? Můžeš být konkrétnější? To zní jako něco co potrebuju.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Na todle doporucuju takovou tu věc na sejra. V roce 2002 mel každém doma tak 3, řekl bych :-D

    Dokonce jednu jsme měli s nastavitelnou tloustkou top
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SAMOUT: je to tak. Po nasolení neni křipavá a dá se z ní udělat kulička a fakt jí hodně vyždímat. Výslednej produkt si normálně natočíš na vidličku. Ale teda tu škrabku jsem zmiňoval úmyslně. Používám victorinox rex a snadno se s ní dá cuketa naplátkovat po celý šířce na rovnoměrný plátky. Používám jí dlouhý roky a jinou bych nesnes. Rex znamená latinsky král mezi škrabkama
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DYSTOPIK: Jestli to spravne chapu, ta cuketa se ji syrova?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DYSTOPIK: a tohle taky vyzkousim!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Diky vsem!
    Budu delat salat s mrkvi a mangem (asia stajl), kuskus s grilovanym lilkem a nakladanymi susenymi rajcaty, balicky s kozim syrem a prsutem z grilovane cukety a studeny bramborovy salat s lososem ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ACIDQA: možná už je pozdě, ale ke grilu v tomhle počasí by mohl sedět tabouleh a docela často dělám jako chuťovku marinovanou cuketu, která je ale podle mýho limitovaná kvalitou škrabky na zeleninu (samo, že nejlepší je od victorinoxu).

    Mladá cuketa (dukud nemá jádra) se naškrábe na plátky podélně, nasolí a po nějaký době vyždíme od vody.
    Marinádu dělám v množství na jednu cuketu:
    2 lžíce oliváče
    1 lžíce octa (většinou dávám takový to krémový balsamico, nebo mix různejch octů)
    0,5 lžíce medu (agávovýho, nebo jinýho sladkýho sirupu)
    menší stroužek česneku
    pepř, případně trochu chilli. Vidličkou z toho ušmrdlám emulzi a dám do toho ty cukety
    na to trochu bylinek, sezamový semínko, ve stoje si aplauduju pokaždý
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    POHODAVOLE: hodne neumim pect a u nas v praci uz to nikdo ani moc nezere, protoze strudly, praruzny vyrobky z listovyho testa, kise, buchty a kolace nosime na kazdou poradu :) cuketa dobrej tip, mam v planu!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Si tady odložím. Mám doma gnocchi a mascarpone na spotřebování, bazalka taky ještě nechcípla, vlastně z ingrediencí mi chybí jen ten špenát… tak už vím, co budu vařit.

    Gnocchi with creamy tomato & spinach sauce recipe | Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/gnocchi-creamy-tomato-spinach-sauce

    (Vyzkoušeno mnohokrát, doporučuju. Fotit to ani zkoušet nebudu. 🙃)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Rozumím, ale když si dám jen tři mikroknedlíčky, tak je maso se zelím skoro dietní jídlo :)

    A dneska už nejspíš nebudu nic dalšího jíst, tak se to kaloricky srovná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: nějak mi ty teploty neumožňují jíst tučný a hodně tučný jídla. Jasně že maso s bramborem nebo rýží jím, ale tohle mi přijde extra zimní jídlo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Krkovička na cibuli a česneku, v hořčicí a medu, tažená v troubě celý včerejší večer a po vypnutí trouby ponechána přes noc "pomalu dojet", takže ji teď krájíme vidličkou.
    K tomu americké brambory z horkovzdušné fritézy.
    Praha, 20°C.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam