• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: neloupany edamame jsou ale k sehnani jeste hur...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak tedy pokud se někomu nepodaří rozumný stravovací režim a má večer hlad, tak neloupané edamame jsou prima snack - jí se to dlouho, takže toho člověk zase nesní mmc a je to trocha vlákniny a bílkoviny se sojovkou.

    Co mi chybí úplně v ČR jsou mladé boby (momentálně všude v polsku) a na zahradě mi je žerou plži jen co vyrazí listy.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Todle mi fakt neprijde drahy...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KURE: Včera jsem v asijským shopu (v Brně) kupovala půl kila "no name" za 80, tak to je asi standard, no... Nevím, jak to vycházelo v Lidlu, jak se tu zmiňuje - nějak jsem do něj na včerejší výpravě nezavítala.
    KURE
    KURE --- ---
    teď koukam na ten rohlik, levny to neni ale ani to neni zas uplnej pruser:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak jsou v mrazácích v asijských speciálkých - určitě viethajci, určitě shin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILLUZE: minulý týden lidl - japnský týden edamame loupané i neloupané v mražené zboží, ještě by tam mohly být.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ILLUZE: Rohlík mražený edamame pořád má, pravidelně je kupuju. Kg kolem 140kč. Jako nejlevnější to není, ale ono je jich fakt hodně.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DYSTOPIK: tady jsem našel foto. Teda ono to neni moc k pokoukání, ale je to dobrý..

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    S2FI: Aha, ani jsem netušila, že to ještě takto specifikují.

    Jinak tyto byly s cibulkou, chutnaly skvěle.
    A jako oceňuji, že většina jídel v Lídlu, typických pro daný region, neobsahuje palmový olej.
    Najdou se výjimky, ale ale většina je toho ušetřena.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Ano, jak píše Eli níže, ulovila jsem salát v Lídlu v rámci Asijského týdne.
    Docela mne překvapilo, jak špatně se tu shánějí. V řetězcích jsem na ně narazila jen v Rakousku, v zimě je měli na Rohlíku, ale než jsem si to pro tu pálku za mražené rozmyslela, byly pryč. Od té doby jsem na ně při objednávkách štěstí neměla.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Asi je myšlen hoblík na sýr, při putování Skandinávií jsem se dozvěděla, že je to norskej vynález. Šikovná věc.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DYSTOPIK: jojo dělám podobnej podle Jamieho Olivera z mini cuket. jen ji omyju , naškrabu na plátky, zakapnu olivacem, sul, pepr a citronova stava a je to hotovy

    jo a škrabku mám z teleshopingu:D
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: věc na sejra? Můžeš být konkrétnější? To zní jako něco co potrebuju.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Na todle doporucuju takovou tu věc na sejra. V roce 2002 mel každém doma tak 3, řekl bych :-D

    Dokonce jednu jsme měli s nastavitelnou tloustkou top
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SAMOUT: je to tak. Po nasolení neni křipavá a dá se z ní udělat kulička a fakt jí hodně vyždímat. Výslednej produkt si normálně natočíš na vidličku. Ale teda tu škrabku jsem zmiňoval úmyslně. Používám victorinox rex a snadno se s ní dá cuketa naplátkovat po celý šířce na rovnoměrný plátky. Používám jí dlouhý roky a jinou bych nesnes. Rex znamená latinsky král mezi škrabkama
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DYSTOPIK: Jestli to spravne chapu, ta cuketa se ji syrova?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DYSTOPIK: a tohle taky vyzkousim!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Diky vsem!
    Budu delat salat s mrkvi a mangem (asia stajl), kuskus s grilovanym lilkem a nakladanymi susenymi rajcaty, balicky s kozim syrem a prsutem z grilovane cukety a studeny bramborovy salat s lososem ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ACIDQA: možná už je pozdě, ale ke grilu v tomhle počasí by mohl sedět tabouleh a docela často dělám jako chuťovku marinovanou cuketu, která je ale podle mýho limitovaná kvalitou škrabky na zeleninu (samo, že nejlepší je od victorinoxu).

    Mladá cuketa (dukud nemá jádra) se naškrábe na plátky podélně, nasolí a po nějaký době vyždíme od vody.
    Marinádu dělám v množství na jednu cuketu:
    2 lžíce oliváče
    1 lžíce octa (většinou dávám takový to krémový balsamico, nebo mix různejch octů)
    0,5 lžíce medu (agávovýho, nebo jinýho sladkýho sirupu)
    menší stroužek česneku
    pepř, případně trochu chilli. Vidličkou z toho ušmrdlám emulzi a dám do toho ty cukety
    na to trochu bylinek, sezamový semínko, ve stoje si aplauduju pokaždý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam