• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Ahoj,mohu poprosit o vas oblibeny recept na bucek??Dekuji...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BRUKEV: Dcerka (7,5 let, velmi vybirava) ma rada mungo. Mam na to takovou tu tripatrovou plastovou vec, z druhy ruky✌️
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SARAJ: Rychle na to! Díky, dobrá duše ;-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    JAJITA: mas stale sanci..

_ANT_
    _ANT_ --- ---
    Pasta ala norma.
    Miluju.

JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Za ty misky se stojanem Tchibo bych si nejraději nakopala... Odkládala jsem objednávku a po týdnu je vyřadili ze sortimentu :-(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Spagety “all arrabbiata” - vynechala jsem chilli

JAJITA
    JAJITA --- ---
    Mně právě ty ředkvičky přijdou úplně nejsnazší. Ale je fakt, že mám misku z Tescomy, v té v podstatě kotví ve vodě :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: právě že se mi to zkazilo ještě před klíčením.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: aha, ja to asi driv snim, nez by to melo sanci hnit… ;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ZUZKAOU: aha, nekdo v sonnentoru mi dost presvedcive vysvetloval, ze ty bezne k vareni jsou osetreny necim kvuli plisni taky, aby to bylo ok pri skladovani, a ze tepelnou upravou to zmizi a jsou v pohode, ale pri kliceni to tam zustane. Neoverovala jsem, proste s tim ziju jako s faktem. :)

Klicim z tehle krabicek a ziju spokojene dal: https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/sladke-a-krupave/seminka-k-naklicovani
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ACIDQA: ošetřené jou sadbová semena. Potravinářská nikoliv. Tedy - platí to třeb pro řeřichu, ale ne pro fazole.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: no ředkvičky mi prijdou dost náchylný na vlhkost a že lehce hnijou když si to člověk nepohlídá
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: fazole si kup na kliceni, ty bezny na vareni byvaji necim osetreny, a to neni na kliceni dobre (pro konzumenta hlavne).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: nemuzu to ted na rohliku najit, oba zpusoby nize…

V cem je to slozitejsi? Klicim doma hlava nehlava uplne bez komplikaci (asi je to videt i tady na fotkach toho, co jim:))

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha- koukám, že tady to pán vyndal moc brzo a proto nemá ty správné klíčky. Tady to má paní dostatečně dlouhé.

How to Sprout Mung Beans in a Milk Carton (with tutorial video)
    https://msshiandmrhe.com/how-to-sprout-mung-beans/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: chceš ty na jídlo, ty na sadbu by mohly být ošetřené něčím proti plesnivění. To necheš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LYNCH: tak - mungo fazole, udělá to ty klíčky co patří do asijské kuchyně a co se musí klíčit ve tmě, aby byly dlouhé a křehké. Běžé fazole pochpitelně budou taky klíčit, ale budou chutnat jinak.
    KURE
    KURE --- ---
    LYNCH: jasný. Ale jsou to ty co se normálně prodávají na vaření, nebo musí být nějaký "sadebni"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: internety říkají - kartonu udělat díry, kterými to budeš proplachovat a nechat stát - po 5-7 dnech uříznout.

How to Grow Your Own Bean Sprouts in Milk or Juice Carton? - Tutorial — Steemit
    https://steemit.com/food/@ikaputri3/how-to-grow-your-own-bean-sprouts-in-milk-or-juice-carton-tutorial
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam