QUANTI: Hrozně jednoduchý:
250 g hladké mouky
malá lžička kypřícího prášku
půl lžičky soli
=> smíchat
potom:
lžíce oleje
100 g bílého jogurtu (v receptu je obyč, já dal právě beztučný řecký a bylo to fajn)
=> smíchat, přidávat po troškách vodu a vyrobit "vláčné nelepivé těsto" - mně se lepilo jak vteřiňák, ale nějak jsem se s tím popral
=> přikrýt a nechat aspoň 15 minut odpočinout (tu dnešní várku jsme nechali přes noc a taky OK :-) )
Potom brát přiměřeně velké kousky těsta, plácat z nich ca 1 cm tlusté placky a sázet je nasucho na nepřilnavou pánev, opéct z obou stran, až udělají puchýře
=> po vyjmutí z pánve lehce potřít olivovým olejem, ten lze navíc fotifikovat prolisovaným česnekem
Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé :-)
Jinak aby bylo na oběd k tomu masu pro tři lidi a pár kousků zbylo, dělali jsme tu dnešní várku z dvojnásobného množství, než popisuju výše.