• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    ILLUZE: Dam dve zavarovacky, ze si ani nevsiml lol.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VELCORO: Včera jsem regulérně zvažovala, že se tu po nějakých poptám. Byli to těsné 😅
    A vlastní blbostí - muž hudral, že máme moc sklenic, tak jsem je trošku v srpnu zredukovala.
    Však nebyly letos meruňky, že… nebude potřeba…
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VELCORO: Zavařovaček je vždycky buď nadbytek, nebo nedostatek 😅
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    ILLUZE: Mas fakt krasnou a prostornou kuchyn. A taky jak umis nalozit (pun inteded) s prazdnejma sklenicema. Zrovna vcera jsem u kontaku videl celou krabici a ja je prubezne vyhazuju, protoze nevim co s nima :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Cca 7 hod. ,-)
    Passata, lečo, kečup, kozí rohy. Pár sklenic ostřejších.
    Teď už jen sterilizovat a popsat.

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Měl jsem na ni od rána chuť, tak jsem si ji uvařil.

https://lacuisinedegeraldine.fr/en/finnish-salmon-soup-lohikeitto

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vydatná neděle, v kocovině je hlad. Květákovo salátový krém s kadeřávkem, opečenou šunkou a chilli. Ohřívanej hovězí guláš z CrckPotu s celerovým knedlíkem.

DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEZPRIZORNI: mas pravdu, tak to je. mexikanec rikal, ze se snazej jist low fat a bohuzel tim vetsinou zvysej prijem sacharidu. za nakou dobu ztloustnou a udelaj se jim kameny, na ktery prave uz ta mantra 'low fat' neni efektivni, jak napsali. nepredpokladam ze kaiafox je obezni a proto by se o tuk nemela omezovat v ramci zachovani zdravyho zlucniku. prave z doktriny 'zvireci tuk=spatny na zluc a extra kalorie blabla' sme ho omezili a navykli si ke vsemu zrat skroby!... a me je to lito, jak se snazej lidi o sebe dbat v nejlepsich letech a suchy unory... a vidim plny talire skrobu
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    SALUT: Preventivni kdoulovice)
    SALUT
    SALUT --- ---
    DR_NIKITA: to malé čiré vedle soli je na kašel a dobrou náladu? švestka, hruška?
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    BRUKEV: Diky moc!)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    DEVIL: off topic: Ta studie co citujes nic takového neříká. Je to protokol vypracovany za účelem zhodnocení efektivity diety s omezením tuku na už vzniklé žlučové kameny pomoci metaanalyzy. Když to proctes poradne a kouknes i na studie, které cituje, low-fat dieta je rizikový faktor pro vznik žlučových kamenů u obézních lidi při výrazné redukci váhy, kvůli kombinaci hypomobility žlučníku a zrychleného metabolismu cholesterolu, což vede k přesycení žluči a vzniku kamenů. Obezita sama je rizikovy faktor pro vznik žlučových kamenů a troufnu si rict, ze obézní lidi jedí nasycené živočišné tuky ve velkém. Pak taky některé populace mají vyšší genetické zatížení (Hispánci), což v kombinaci se západní dietou chudou na vlákninu a bohatou na kalorie a nasycené tuky přispívá ke vzniku žlučových kamenů.
    Tím neříkám, ze jsem zastáncem low-fat diety, jen uvádím veci na pravou míru.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Batátová polévka se šťouchanými brambory, Parmezánem a pršutem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Musela jsem to rozmixovat, protože muž by oficiálně dušenou zeleninu nepozřel, ale na chuť to bylo nakonec luxusní :)

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DR_NIKITA: moc hezke
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Náhodný výběr radosti.
    Sváteční snídaně, fuckaccia, takové to domácí dopřání a cuketovo- mrkvovej koláč s ušima (jablkama)

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KAIAFOX: Ano, protože přesně tak lidé přichází o žlučník. Zahuštěnou omáčkou s knedlíkem. Tpč.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: ja to neresim vubec, tohle stresovani je fakt zlo. miluju housky z místní pekárny, zbožňuju špagety aglio olio a mám erekci z hustyho UHA alá hovězí na houbách
    ENDER
    ENDER --- ---
    LYNCH: To je samozrejme blbost, kdyz das 2 lzice mouky na hrnec omacky je to uplne fuk.. Ja mam teda vetsinou problem s tim, ze davam tolik zeleniny do omacek, ze je musim redit..

Ale kdyz delam treba vrabce nebo hovezi na cesneku rad to jiskou zahustim, protože je to proste lepsi..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GINGERCAT: To byl příklad omáček. Jasne ze žádná mouka. Jen je taky krasne hustá, tak jsem si do ni představoval to víno s cibuli :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    RUTHLESS: svíčkový? K čemu je potřeba do svíčkový mouka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam