• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Z_RYBY_KOST: druhou část včerejšího daňka a zeleninové omáčky jsem na dnešní večeři transformovala do divoké omáčky se smetanou, k tomu perníkový knedlík a opět domácí rybízová zavařenina.
    Já vím, moc mi ty fotky nejdou. Ale po dlouhých týdnech nulových nápadů na vaření mám fakt radost, že mám konečně energii a chuť připravovat i jídla nad rámec našeho běžného domácího repertoáru :)

KURE
    KURE --- ---
    Z_RYBY_KOST: jak pečeš kroupy prosím?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Dnešní večeře - daňčí kýta se zeleninou, opečené kroupy, domácí rybíz a lá brusinky.
    Dělala jsem daňka poprvé, tak jsem se toho trochu bála, ale byl vynikající.

Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Svačinka :)
    Tvarožník s mandarinkami podle Pradobrot a Pohankovo ořechová buchta podle Vaňka. V obou případech cukr nahrazen trochou stévie.

FINSON
    FINSON --- ---
    Taky jsem vařil vajíčka - fotka je už rozhrabaného jídla, všichni jsme se na to hned vrhli (i dítě! Na špenát!)

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Vajíčko se šunkou, tedy hemenex jsem měla ke snídani s cherry rajčátky a pro cottage bych musela do krámu, tak jsem si uvařila vajíčko na hniličku. :)

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vrátit se z venku z té zimy a deště a dát si čili a cheesecake. Asi tu zimu nakonec přežiju.

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Oranzovy mesic (dostala jsem krepelci vejce, nikdy jsem to nejedla).

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: ke kaki jdou skvěle všemožné bílé a krémové sýry i cottage, i vajíčka i šunka.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: díky za nápad na protein k tomu kaki, co jsem si koupila ke svačině. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Listopad je prostě oranžový měsíc.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Krásné barvy.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    U nás dneska taky do oranžová. Mrkvovo batatove pyré a losos.

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dekuju, od mistra potesi!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Krásný to máš!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Valka s dyni. Mozna spis do auditka pred a po. Omluva za nocni fotky, ale nechat to do rana, muzu tak leda narazit novou dyni. H

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Víkend na téma uzený vepř a kysané zelí.
    Zelňača.
    Uzené s lepenicou a švestkovou omáčkou.

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Z_RYBY_KOST: my avokado ououjeme, nejsem uplny barbar. Manzelka je s nim kamos, umí vybrat zralé, dozravajici, delame bud nejake dipy, nebo primo guacamole. Nevim, kdo si ulevil minuskem, reakci jsem myslel tak, ze je opet cas na nakup avokada.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pecku z avokáda jsem nějak s kuchyňským odpadem poslala do kompostu. Kompostem, se kterým se neseru, rozuměj nekatruju, jsem naplnila truhlíky pro přesazení mladých kadeřávků a toskanské kapusty. Pointa je nasnadě, rostlina se zvětšuje na parapetu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Oranžový pátek

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Z_RYBY_KOST: nakrájené avokádo přidávám do vývaru, ale to je až při podávání, přímo tepelně upravit mi to přijde škoda, jednak se ztratí prospěšné látky a taky může při rychlém ohřátí hořknout.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    SAMOUT: Třeba mají ti internetoví kuchaři jednorázové avokádové nože :D
    Já tu pecku z nože pak sklepnu/srazím o hranu kompostové misky. A jo, někdy to jde trochu hůř, když se do tý pecky moc rozmáchnu.

Zkoušel jste někdo avokádo tepelně upravit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam