• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mam tu celer a prepravku jablek, jak delas ten salat?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Batátovo mrkvový krém.
    Jeleni hřbet a celerový salát s jabkem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Makovopovidlové ,-)
    Téměř sežrány ještě zatepla.

RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jste hajzlove. mam na to chut. Uzeny, krenovku... cokoli z toho.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ve skolni jidelne nam delali krenovou s hovezim.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XCIDER: S vařeným, špikovaným hovězím bych si křenovku dala.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LADY_MYSKA: Mělnický křen křenuje dobře, oproti maďarskýmu, co bývá běžně v krámech.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    LADY_MYSKA: v Bavorsku mi jednou dali krenovku s varenym hovezim a taky to nebylo spatny. teda az na ten jejich obri traslavy knedlik :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Zase na druhou, s cim jinym krenovku jist? Mi tam to uzene sedi nejlepe. Stejne tak, jako z 99% ke koprovce mam vajicko a brambory
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEMENCE: to je uplne v poradku, ja si pochutnala na vsem
    A potomstvo zase chtelo spagety s omackou
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    LADY_MYSKA: jsem rozpolcen, miluju křenovku a nesnáším uzené... jsem rozpolcen...
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Z_RYBY_KOST: druhou část včerejšího daňka a zeleninové omáčky jsem na dnešní večeři transformovala do divoké omáčky se smetanou, k tomu perníkový knedlík a opět domácí rybízová zavařenina.
    Já vím, moc mi ty fotky nejdou. Ale po dlouhých týdnech nulových nápadů na vaření mám fakt radost, že mám konečně energii a chuť připravovat i jídla nad rámec našeho běžného domácího repertoáru :)

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Podarilo se mi ulovit melnicky kren a hned byl plan v podobe uzene cesnekove polivky s bramborem a koupy. Kus uzeneho , krenova omacka a knedlik

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pikantní rybí polívka, pohoda. To bych mohl jíst 3× do týdne...

Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    KURE: v tomhle případě jsem jen kroupy uvařené do měkka obdělala na pánvi na másle. Plus sůl, čerstvě mletý pepř a petrželka.
    KURE
    KURE --- ---
    Z_RYBY_KOST: jak pečeš kroupy prosím?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Večeře - grilovaná kuřecí stehna, salát s avokádem a ananasem a ořechovým chlebem.

Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Dnešní večeře - daňčí kýta se zeleninou, opečené kroupy, domácí rybíz a lá brusinky.
    Dělala jsem daňka poprvé, tak jsem se toho trochu bála, ale byl vynikající.

Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Svačinka :)
    Tvarožník s mandarinkami podle Pradobrot a Pohankovo ořechová buchta podle Vaňka. V obou případech cukr nahrazen trochou stévie.

FINSON
    FINSON --- ---
    Taky jsem vařil vajíčka - fotka je už rozhrabaného jídla, všichni jsme se na to hned vrhli (i dítě! Na špenát!)

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Vajíčko se šunkou, tedy hemenex jsem měla ke snídani s cherry rajčátky a pro cottage bych musela do krámu, tak jsem si uvařila vajíčko na hniličku. :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam