• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Hledej: plancha pro indukční desky.
    KURE
    KURE --- ---
    možná že to je trochu OT, ale nevim kde se lepe zeptat kuchařských odborníků.
    chtěl bych "plát" na indukci. Teda něco placatyho, odolnyho na čem by se dalo na sucho pražit různý placky a chleby. Možná i grilovat.

    KDyž jsem zkoušel hledat, tak mě to našlo samy vroubkovany grilovaci panve a podobne. víte někdo co hledat?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a likviduji rajčata, takže vepřové plecko dušené na zelenině a k tomu drcené brambory s česnekem, potřené směsí koření a sýrem.
    Na večeři upražená rajčata s paprikou a pečeným lilkem na suchých topinkách, potřených česnekem + jamón (dorazilo překvapení ze Španělska).

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Neděle - čeká nás zběsilý týden - toustový chléb se zakysankou + rohlíky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zima u nás zase tlačí do pečení. Sobota - skořicové šneky, menší dávka s Nutellou + pusinky = školní jarmark.

    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já vám chci strašně poděkovat..
    úplně mi fakt pár měsíců není dobře a mám problémy jíst.. ale pokaždé když sem vlezu, podívám se na tu spoustu jídla, který voní i přes monitor, tak si pak jdu něčeho zobnout..
    teda kolikrát bych si dala něco odsud, ale i tak mě ty obrázky donutí jít se najíst a za to vám všem díky..)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A ještě vrabce.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zima mě nutí vařit silné věci

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cibulačka.
    Velmi dlouho pečené vepřové z CrockPotu se zelím. Knedla netřeba, ani muž nevyžadoval.

    KAREN
    KAREN --- ---
    JAJITA: Farmářský nebo domácí...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem líný dělat něco složitějšího, ale tak živiny v tom jsou... včera jsem osmahnul zeleninový základ, pak ho mixnul, naředil, stříkl do toho sójovku, opepřil osolil, nakrájel na kousky kuřecí prsa a nechal to pod pokličkou naslabo "louhovat" až do dneška. Pak jenom rýži a hotovo. Prsa jsem samozřejmě krájel lžící :-)




    A k večeři jsem se pokusil o pomazánku z červené řepy a tofu:

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: taky to tak dělám, místní asijská restaurace to jistí :)

    ZAREK
    ZAREK --- ---
    JAJITA: Globus ma na svym kurecim pultu dost giganticky kurata.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: Oponuješ čemu? Já jsem to nikdy nedělal, ty jo? Říkají tomu spatchcocked chicken roast, žádné poházené kousky https://www.youtube.com/watch?v=NEnspx_swqU&ab_channel=EatingWell

    Ten recept simulující Hazan už nenajdu, ale v principu bys měl dostat rovnoměrněji upečené kuře s lepší kůží, vyzkouším a přijdu referovat, jinak souhlasím s tou šťávou v původním receptu, taky to mám rád.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Smím dotaz? Kde v obchodě! běžně berete ta 2,5kg kuřata?
    Kupuju kuře do max 1 400 g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: tak tady oponuji. Kure s citrony dle MH delame hodne casto. A pecene vcelku s citronem uvnitr je to opravdu jine. Prijde mi stavnatejsi a takova ta emulze vypecene stavy a citronu mnohem kompaktnejsi, jemnejsi, nez kdyz se delaji kousky prohazene s citronem.
    Je to muj nejoblibenejsi recept na kure, vyzkouseli jsme ho v ruznych variantach, ale vcelku chutna nejlepe.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FERRYH: Ta velká peču rozpůlená (rozkrojem dolů do mísy) klasicky na másle s Harísou nebo jednoduše jen osolené s paprikou.
    Kdysi je taťka pekl potřená vegegou, to už si nelajsnu. Ale objevila jsem bez přidané chemky u nás ve zdravé výživě pytlíky s názvem "Vegetka". A jako dobrý to je :)
    FAT
    FAT --- ---
    Díky všem, vyzkouším a dám vědět výsledek.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FAT: pokud budes zkouset to pulene kure na soli, tak pak dej vedet jak to dopadlo, co do ztraty stavnatosti ...
    ...........
    mam take problem s obrima kuratama, pro jednoho cloveka ;O( a ty mrnave zlute mi moc nechutnaji...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FAT: dělám normálně celý život jenom stehna na soli v Remosce a je to úplně ok. Důležitý je mít na tom tu kůži, protože ta se vypeče na šťávu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam