• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FERRYH: Mycka.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERRUNA: :-)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když jsi na Silvestra línej dělat chlebíčky a jednohubky a tvoje paní má ráda sushi s lososem, tak se pohoštění přímo nabízí.

Kromě lososa v sashimi kvalitě jsem použil i řekněme babicovštější ingredienci, protože málo platný, surimi tyčinky jsou guilty pleasure, a byť si je dopřeju nejvýš tak jednou za 5 let, šel jsem včera do nich :D

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    On je to tak nejak normalni karamel, ve vode rozpustnej.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DEFILA: přesně, trocha vody, odvarit a utrit kucjynskou utěrkou a nemusis se tom vic zabyvat
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    FERRYH: staci voda a sul a privest to k varu, odmoci se ti vetsina skoro sama (ale je to vynalez nasich predku, ale zase nemusis nic drhnout :) )
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Silvestr u telky. Jednohubky. Tradičně.

FERRYH
    FERRYH --- ---
    BERRUNA: vypada to skvele!
    ---
    ale pri pohledu na "vypecenej" pekac me napadla otazka: jak kdo z cim dostavate tyhle silene usazeniny z hrncu?
    mate na to nejakej figl - krom dratenky a podobnejch vynalezu nasich predku? 🤔😊
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Povedlo se ;)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    I u nás boršč

MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Se synem jsme si uvařili boršč. Je výbornej.

MIST
    MIST --- ---
    Tak jste mne tu o Vanocich navnadili s vinnou klobasou. Nemela jsem ji uz dobrych 40 let a dostala jsem na ni silenou chut. Nezbylo nez si ji udelat. Nikdy jsem se strivkem nepracovala, tolik nadavek se v tohle mirumilovnem case se asi ani nehodilo vypustit. Ale mam ji! A byla dobra....jen jsem uz nemela silu odmerovat stejne velke klobasy.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dneska polévka z červené čočky a pečený a pak smažený pastinák.

LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: dik. jasný, mě jen zajimalo jestli to nekdo řeší ard
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: koukam, ze letos to maso pred pecenim obral od kosti.

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: sice pozde, ale presto reaguji. Chut to neztraci. Pravidelne delame panské dychanky, kdy se v patek okolo obeda povari kolena, z vyvaru je druhy den polévka. Vytazena kolena kamarad upece v kamnech. Je to vzdy luxusni, nic tomu nechybi.
    Takze za me klodne predvarit.
    FAT
    FAT --- ---
    DOCKINEZ: Mlaďas mi říkal, že to nejdřív udělal souvide a potom to teprve upekl. A ta Kuchařka mi to trochu připomíná.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAT: Jo, to jsem četl. Ona tam ale tvrdí, že se vařením ztrácí chuť. Na tuto informaci jsem se rozhodl nereflektovat a už budu prostě „tým vařílků kolen“.

O ten bonus v podobě kolagenovýho vývaru se nehodlám připravovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam