• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    I u nás boršč

MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Se synem jsme si uvařili boršč. Je výbornej.

MIST
    MIST --- ---
    Tak jste mne tu o Vanocich navnadili s vinnou klobasou. Nemela jsem ji uz dobrych 40 let a dostala jsem na ni silenou chut. Nezbylo nez si ji udelat. Nikdy jsem se strivkem nepracovala, tolik nadavek se v tohle mirumilovnem case se asi ani nehodilo vypustit. Ale mam ji! A byla dobra....jen jsem uz nemela silu odmerovat stejne velke klobasy.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dneska polévka z červené čočky a pečený a pak smažený pastinák.

LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: dik. jasný, mě jen zajimalo jestli to nekdo řeší ard
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: koukam, ze letos to maso pred pecenim obral od kosti.

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: sice pozde, ale presto reaguji. Chut to neztraci. Pravidelne delame panské dychanky, kdy se v patek okolo obeda povari kolena, z vyvaru je druhy den polévka. Vytazena kolena kamarad upece v kamnech. Je to vzdy luxusni, nic tomu nechybi.
    Takze za me klodne predvarit.
    FAT
    FAT --- ---
    DOCKINEZ: Mlaďas mi říkal, že to nejdřív udělal souvide a potom to teprve upekl. A ta Kuchařka mi to trochu připomíná.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAT: Jo, to jsem četl. Ona tam ale tvrdí, že se vařením ztrácí chuť. Na tuto informaci jsem se rozhodl nereflektovat a už budu prostě „tým vařílků kolen“.

O ten bonus v podobě kolagenovýho vývaru se nehodlám připravovat.
    FAT
    FAT --- ---
    DOCKINEZ: Já jsem se chytil receptu z Kuchařky pro dceru. Vypadá pro mě dost přijatelně. Zkus to vyhledat.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAT: vedle ([Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]) jsem nedávno řešil to samý co ty. Dopadlo to super.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Kontrolované pomalé pečení v troubě by taky mělo fungovat, cca na 100°C a dlouho.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Tak dva dny marinuju vykostěné, s naříznutým krupónem a zabalené ve folii, a pak jde do pomalého hrnce. Nevařím ve vodě. Ve finále jde rozbalené na placato do trouby pod horní spirálu.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Je to z Kuchařky pro dceru.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Mně ten tvůj odkaz nejde otevřít, ale pomalé pečení tomu kolenu jen prospěje.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Jo, ale nemám pomalý hrnec. A v tom receptu co jsem dával, je to nějak ošetřené tím pečením na 120°
    Neházím koleno do obilí a budu hledat dál.
    :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: ID Kochanskou si vyfiltruj ;-)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    XCIDER: Kdyz ho misto predvareni budes sous videovat, tak se to dostane i do masa.
    FAT
    FAT --- ---
    Já jsem při hledání našel tenhle recept. Co vy na to?

XCIDER
    XCIDER --- ---
    LYNCH: ne. ale vzhledem k tomu ze vetsinou ho lidi vari v celku, si nemyslim ze by to mohlo ovlivnovat cokoliv jinyho nez tu kuzi navrchu, popripade maso na rezny plose. Ten vyvar teda byva super zelatinovej, takze je mozny, ze nepredvarena kuze bude jeste vetsi zvejka nez predvarena. Vzhledem k tomu, ze tuhle partii vynechavam me to netrapi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam