• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    DOCKINEZ: Mlaďas mi říkal, že to nejdřív udělal souvide a potom to teprve upekl. A ta Kuchařka mi to trochu připomíná.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAT: Jo, to jsem četl. Ona tam ale tvrdí, že se vařením ztrácí chuť. Na tuto informaci jsem se rozhodl nereflektovat a už budu prostě „tým vařílků kolen“.

    O ten bonus v podobě kolagenovýho vývaru se nehodlám připravovat.
    FAT
    FAT --- ---
    DOCKINEZ: Já jsem se chytil receptu z Kuchařky pro dceru. Vypadá pro mě dost přijatelně. Zkus to vyhledat.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAT: vedle ([Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]) jsem nedávno řešil to samý co ty. Dopadlo to super.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Kontrolované pomalé pečení v troubě by taky mělo fungovat, cca na 100°C a dlouho.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Tak dva dny marinuju vykostěné, s naříznutým krupónem a zabalené ve folii, a pak jde do pomalého hrnce. Nevařím ve vodě. Ve finále jde rozbalené na placato do trouby pod horní spirálu.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Je to z Kuchařky pro dceru.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Mně ten tvůj odkaz nejde otevřít, ale pomalé pečení tomu kolenu jen prospěje.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Jo, ale nemám pomalý hrnec. A v tom receptu co jsem dával, je to nějak ošetřené tím pečením na 120°
    Neházím koleno do obilí a budu hledat dál.
    :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: ID Kochanskou si vyfiltruj ;-)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    XCIDER: Kdyz ho misto predvareni budes sous videovat, tak se to dostane i do masa.
    FAT
    FAT --- ---
    Já jsem při hledání našel tenhle recept. Co vy na to?

    XCIDER
    XCIDER --- ---
    LYNCH: ne. ale vzhledem k tomu ze vetsinou ho lidi vari v celku, si nemyslim ze by to mohlo ovlivnovat cokoliv jinyho nez tu kuzi navrchu, popripade maso na rezny plose. Ten vyvar teda byva super zelatinovej, takze je mozny, ze nepredvarena kuze bude jeste vetsi zvejka nez predvarena. Vzhledem k tomu, ze tuhle partii vynechavam me to netrapi :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    párkrát už jsem četl, že předvářením koleno ztrácí chuť. Řešíte to někdo?
    FAT
    FAT --- ---
    Měl jsem v hlavě černé pivo, med a ??? Ale jsem přístupnej všemu...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FAT: ja potiram smesi sojovka+med+cesnek. Pokud chces palive, vraz tam nejaky chilli, volil bych pastovitou formu (napr. takova ta madarska pasta)
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, někdo nějaký osvědčený recept na pečené koleno? Záměr je nejdříve ho uvařit společně s cibulí, česnekem a kořením, nechat vystydnout, vykostit a potom upéct. Ale jak ho před pečením namarinovat? Snáším i příjemně pálivé a pikantní.
    Díky moc za inspiraci.
    :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Do trojkombinace barev jsem dělala aj dýňový zelí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Kedlubnový zelí znám od dětství, doma bylo v repertoáru. Obzvlášť giganty se takto zpracovávaly.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: OKEJ! :O)
    jinak znas kedlubnu a la zeli? nekde jsem kdysi nasel ten recept a zkusil k pecenemu veprovemu (krkovicka) a bylo to velice slusne!! ... tvuj napad s dvojkombinaci zeli - repa se mi moc libi a mozna bych zkusil i trojkombinaci?
    mnam! uplne mi tecou sliny ... ;o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Řepu zkus, byla s červeným vínem a červenou cibulí, balsamicem a trochou křenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam