• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    XAJA
    XAJA --- ---
    MOODYCAT: vymiesane zltko s cukrom mnohym chuti. ako decko som to tiez jedla. a doteraz, ked peciem napr. babovku, kde najskor miesam zltka s cukrom, s chutou si trochu dam.

a niekto ma rad aj vajicka namakko, teda tiez v podstate surove zltko:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: v době mého dětství se žloutky s cukrem doporučovaly, aby děti dobře prospívaly. Ale to bylo tak dávno, že se musely používat vejce od pterodaktylů, ptáci ještě nebyli na světě.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACID: Proc by nekdo jedl syrovy zloutky?
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: tak to este mozno "lekvártašky":)

(a teda vcera som si ich musela vecer urobit:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    BRUKEV: Taky pamatuju z dětstv. Oboje - jak taštičky, tak žloutek s cukrem (u nás se do něj ještě dávalo někdy trochu kakaa)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Z_RYBY_KOST: K tomu rybízu… u nás v rodině je populární “rybrus”. Dokonalá vec.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    XAJA: babi byla z Makova, takze poptam maminy, jak se tomu rikalonu nas. Ja uz si to nevybavim.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Tlak, teplota, rosný bod, okluzní fronta. :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV:
    tak sa na zapadnom slovensku volaju pirohy plnene lekvarom (z rezancoveho aj zemiakoveho cesta)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    XAJA: perky byl pro me doteraz neznamy nazev.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GRANTORINO: mozna ... ja to taky delal v kompotove sklenici, co pekne sedla na mixer :O)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Srnčí guláš, polentové knedlíky, hrušky na víně a domácí rybíz a lá brusinky.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: možná zkusit zavařovačku takovou tu 0,7 od zelí nebo medu. Občas jsem tím nahrazovala tu originální úzkou nádobu k mixéru....
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FERRYH: taky jsem je nechával "zahřát"... mě spis nejde do hlavy proč osvědčený postup najednou nefunguje, zkusim to jinak
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Rychlý recept na domácí majonézu
    https://www.youtube.com/watch?v=aBPBjJyBKqY

LYNCH: ted vyzkousene! mel sem chut si udelat dobrou majolku z dvou vajec a z pulky pak tatarku na varene brambory s cesnekem + zrovna dopekanou vep. panenku
    jde to fakt silene rychle a spolehlive... akorat sem vyndal vejce z lednice uz pred pul hodinou at nejsou moc ledove... (mozna mas taky ty vejce moc studene?)
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: lekvarove perky! milujem doteraz. s tvarohom, orechami, makom alebo struhankou.
    Tradičný RECEPT NA LEKVÁROVÉ PERKY BEZ ZEMIAKOV: Tak božské!
    https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/jednoduche-bozsky-dobre-tradicny-recept-lekvarove-perky-bez-zemiakov-milujeme
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    taky nemam vhodnou nádobu, onehda jsem žloutky zkousel takto zachranit a nebyla šance
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: jenže mě to tim tycakem nebavi haha spis nechapu proci to najednou nejde, stve mě to
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: V úzké nádobě pomalu zvedat tyčák. To vychytáš. Jde to aj z vajca z lednice.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Spíš řeším veterinární kontrolu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam