úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
GRANTORINO
---
---
16:48:33 20.2.2025
1 odpověď
+1
MOODYCAT
: a já myslela, že majóneza je ze syrových žloutků a jí to docela dost lidí :)
XAJA
---
---
15:30:36 20.2.2025
+4
KURE
: co je vlastne plnka do tvarohovych buchiet. vzdy som cakala, co po naplneni zostalo:))
KURE
---
---
15:25:41 20.2.2025
1 odpověď
+5
mě babička dávala rozmíchanej žloutek s tvarohem a cukrem
XAJA
---
---
15:24:56 20.2.2025
+2
MOODYCAT
: vymiesane zltko s cukrom mnohym chuti. ako decko som to tiez jedla. a doteraz, ked peciem napr. babovku, kde najskor miesam zltka s cukrom, s chutou si trochu dam.
a niekto ma rad aj vajicka namakko, teda tiez v podstate surove zltko:)
MAR_TINA
---
---
15:17:19 20.2.2025
+14
MOODYCAT
: v době mého dětství se žloutky s cukrem doporučovaly, aby děti dobře prospívaly. Ale to bylo tak dávno, že se musely používat vejce od pterodaktylů, ptáci ještě nebyli na světě.
MOODYCAT
---
---
15:07:06 20.2.2025
5 odpovědí
-3
ACID
: Proc by nekdo jedl syrovy zloutky?
XAJA
---
---
10:10:36 20.2.2025
BRUKEV
: tak to este mozno "lekvártašky":)
(a teda vcera som si ich musela vecer urobit:)
WERKA
---
---
10:09:04 20.2.2025
BRUKEV
: Taky pamatuju z dětstv. Oboje - jak taštičky, tak žloutek s cukrem (u nás se do něj ještě dávalo někdy trochu kakaa)
RUTHLESS
---
---
8:10:32 20.2.2025
1 odpověď
Z_RYBY_KOST
: K tomu rybízu… u nás v rodině je populární “rybrus”. Dokonalá vec.
BRUKEV
---
---
7:30:14 20.2.2025
1 odpověď
+1
XAJA
: babi byla z Makova, takze poptam maminy, jak se tomu rikalonu nas. Ja uz si to nevybavim.
KOCHANSKA_CH
---
---
7:11:41 20.2.2025
LYNCH
: Tlak, teplota, rosný bod, okluzní fronta. :-)
XAJA
---
---
23:26:39 19.2.2025
1 odpověď
+1
BRUKEV
:
tak sa na zapadnom slovensku volaju pirohy plnene lekvarom (z rezancoveho aj zemiakoveho cesta)
BRUKEV
---
---
22:42:27 19.2.2025
1 odpověď
+1
XAJA
: perky byl pro me doteraz neznamy nazev.
FERRYH
---
---
21:52:05 19.2.2025
GRANTORINO
: mozna ... ja to taky delal v kompotove sklenici, co pekne sedla na mixer :O)
Z_RYBY_KOST
---
---
21:51:46 19.2.2025
1 odpověď
+23
Srnčí guláš, polentové knedlíky, hrušky na víně a domácí rybíz a lá brusinky.
GRANTORINO
---
---
21:33:35 19.2.2025
1 odpověď
+1
LYNCH
: možná zkusit zavařovačku takovou tu 0,7 od zelí nebo medu. Občas jsem tím nahrazovala tu originální úzkou nádobu k mixéru....
LYNCH
---
---
21:22:26 19.2.2025
FERRYH
: taky jsem je nechával "zahřát"... mě spis nejde do hlavy proč osvědčený postup najednou nefunguje, zkusim to jinak
FERRYH
---
---
21:08:55 19.2.2025
1 odpověď
+1
Rychlý recept na domácí majonézu
https://www.youtube.com/watch?v=aBPBjJyBKqY
LYNCH
: ted vyzkousene! mel sem chut si udelat dobrou majolku z dvou vajec a z pulky pak tatarku na varene brambory s cesnekem + zrovna dopekanou vep. panenku
jde to fakt silene rychle a spolehlive... akorat sem vyndal vejce z lednice uz pred pul hodinou at nejsou moc ledove... (mozna mas taky ty vejce moc studene?)
XAJA
---
---
21:06:40 19.2.2025
1 odpověď
BRUKEV
: lekvarove perky! milujem doteraz. s tvarohom, orechami, makom alebo struhankou.
Tradičný RECEPT NA LEKVÁROVÉ PERKY BEZ ZEMIAKOV: Tak božské!
https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/jednoduche-bozsky-dobre
-tradicny-recept-lek
varove-perky-bez-zem
iakov-milujeme
LYNCH
---
---
20:58:50 19.2.2025
2 odpovědi
taky nemam vhodnou nádobu, onehda jsem žloutky zkousel takto zachranit a nebyla šance
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam