• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: co ten pust? :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    O víkendu jsem koupil deset kilo senzačního bio hovězího. V tašce bylo aj kilo překrásnýho mletýho “na burgery”.

Těm ale u nás doma neholdujeme, tak jsem raději vyrobil hamburger stew.

A jo, dobrý je to :)

DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: no ale taky se to testo i pred troubou sprejuje, nebo potira nakym tukem, ne? aby to zhnedlo. tak v principu by to smazeni slo vosrat tim, ze by se pred pecenim natiralo sadlem nebo se k tomu fakt postavit kokotem, nerdsky to dekonstruovat a udelat asijskou fuzi kdy to namisto trouby/fritovani das do bambusovyho naparovace na wax paper a budes to servirovat jako 'steamed asian inspired healthy vdolek' povidla i tvaroh s cukrem vevnitr toho vdolku!
    (-_(-_-)_-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: pokud chcete opravdu luxus falafel, tak doporučuji restauraci Jaffa v pasáži Černá růže na Příkopech.
    Když jsem tam vystupovala a probíhala kuchyní, tak jsem na vlastní oči viděla tu mísu s cizrnou, jak to tam dělají kuchařky pěkně po domácku :)
    Jaffa restaurant - Rozvoz jídla, Vyzvednutí, Rezervace
    https://jaffa-restaurant.cz/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LYNCH: Montážní pěna :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: to je spis takova masová pěna. A jí to fakt hodně lidí
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak jasné. Ale to je jak to mrazeny maso z Německa. To přece nikdo normální nejí. Falafel i to maso v kebabarne musi byt “domácí”
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: přesně, já měl nedávno falafel na trhu ve Vídni a musel jsem se vrátit jeste pro další nášup, to bylo neskutečný jídlo! s tim co prodává místní "kebab house" absolutně nesrovnatelný
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ENDER: Domácí falafel miluju, ten pouliční z mraženýho prefabrikátu až tak moc ne :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    DOCKINEZ: Z ceho se dela falafel? Ono je jeste neco levnejsiho nez cizrna?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: pohoda jazz 🤙🏻
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pfff, vy toho naděláte. Oproti třeba průměrnýmu falafelu je ta špetka sejrový náhražky na jinak zdravým jídle úplně v pohodě.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Vegani no. Kdo chce kam, pomozme mu tam.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Škrob s olejem.. to musí být mňamka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DEFILA: veganská náražka, která má vypadat a chutnat jako sýr.

Na fotce je konkrétně tohle:

Violife Vegan Original Flavour Grated strouhaný chlaz. 500 g - Mléčné alternativy ostatní, Výrobky s rostlinným původem, Mléčné výrobky, vejce, tuky a výrobky rostl. původu, Čerstvé, chlazené...
    https://sortiment.makro.cz/cs/violife-original-strouh-500g/316727p/
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    DOCKINEZ: Čistě ze zvědavosti, co je imitace sýra?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Cheddar, chorizo, jarni cibulka muffiny:)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nám řeckopapežencům začíná Velký půst už dneska, takže klasicky těstoviny, vegan imitace sýra a zeleninový ragú (cibule, baklažán, žampiony, řapíkatý celer, česnek, rajčata).

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    QUANTI: Mne je taky po smazenym blbe, ale resim to tim, ze si vezmu Helicid :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: jako mam to podobne jak ty no :-) to je jak rizek z trouby. To se proste nedela... :-) Kdyz uz tak uz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam