• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KAREN
    KAREN --- ---
    CAMKA: Něco v podobným duchu jsem taky dělávala, byl to teda tehdy recept z mimibazaru. ,D Ale hledám čistě recept na nějakej rozumnej crumble, bez těch vrstev "navíc"...
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    KAREN: já si absolutně zamilovala tento: https://www.kucharkaprodceru.cz/drobenkovy-kolac/
    Do drobenky se dají podle mě přidat ořechy, kokos, apod., ale za mě je dokonalý v této základní verzi ;) zrovna se na něj chystám a už se nemůžu dočkat ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KAREN: Má to napsané do těsta.
    Mně to přišlo křupavé dost.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAREN: nevím, já to znám jako přidávání do těsta
    KAREN
    KAREN --- ---
    GRANTORINO: To má být ale křupavá posypka, ne vláčný těsto - proto se ptám🤷🏻
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAREN: jogurt se dává do těsta, aby bylo víc vláčné
    KAREN
    KAREN --- ---
    SPIKE411: Ten recept jsem nedávno taky studovala. Na mě právě moc moučnej, ale zarazil mě tam ten jogurt - to je k podávání, nebp se to fakt míchá do tý drobenky??? Má to nějakej úžasnej efekt, kterej mi uniká?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KAREN: Já kdysi dělal podle tohoto, jen místo švestek jsem použil blumy.

Švestkový crumble | KITCHENETTE
    https://kitchenette.cz/clanek/90-svestkovy-crumble
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KAREN: ja teď nacpal přibývající ovoce do pečeného tvarohu od Iluze a je to super. Oproti jejímu receptu jsem přidal i tvrdý nadrobeny tvaroh.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Mám hromádku "mirabel" od sousedky (mně to připomíná ryngle jak z oblíbenýho kompotu ze školní jídelny).
    Asi z toho prozměnu udělám crumble, jen bych ráda tentokrát něco lepšího než klasickou moučnou sypkou drobenku jak posledně a předposledně (míchala jsem to jednou s kokosem, podruhý se sekanejma mandlema) - co doporučíte za kombinace/recept, prosím? Klidně úplně bezlepek, hlavně ať to dobře chutná, funguje i vypadá.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Vhodné jako lehká letní strava
    Jablková šarlotka, Recepty na koláče | Tortyodmamy.sk
    https://tortyodmamy.sme.sk/recept/kolace/jablkova-sarlotka
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Sunka, vajce, mouka a nejakej sejra.

LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Presne , placatej bavorskej vdolecek
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Tak to je takovej vdolek vlastne, ne? :-) nizsi vdolek
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nekdy zkuste langos s povidlama a hustou zakysanou smetanou.
    Zni to divne, ale je to luxus.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: to chápu. Já si dám langose na chuť cca 1x za dva roky a mohu sníst max půlku. Zásadně jen s česnekem a se sýrem, ten laciný kečup, co na to dávají, chuť spolehlivě zabije.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Raňajky

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ach jo, já už tak dvacet let langoše, topinky v oleji a další smaženosti prostě nepozřu... většinou nelituju, ale kvůli vám mám chuť na langoš :)))
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    FERRYH: to+ kvalitní kečum a 40% eidam… ve stánkách je většinou nějaký hnusný ARO kečup a to se nedá prostě…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam