• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: úplně výborný :)))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: to nemuze byt spatny
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Citlivější povahy se nedívají :)
    Japonská rýže, asijsky ochucená zelenina a... Zkuste v neděli večer sehnat na Mělníku čerstvou rybu.

FRENNET
    FRENNET --- ---
    MIST: ja rada suchy a pak si na to davam co uznam za vhodne. Ale s tim sadlem to musi byt taky fajn.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    My dali vcera Asii :)

MIST
    MIST --- ---
    FRENNET: u nas taky bez vajicka, pokud se podavaji k slanemu jidlu, tak se masti sadlem, pokud nasladko, tak maslem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Oběd startoval po italsku. Rajská polívka s parmezánem, bazalkovým pestem a olivovým olejem. Po té kachní prso a barvy.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *skopové
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Vyfotit plov hezky je fakt výzva :D ... Ovšem bylo to výborné. To uprostřed je palice pečeného česneku...

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NAVARA: Počkej, zapomněla jsem napsat, že v tom másle je ještě lžička drceného česneku se solí.
    Česnek je i v mase. No a je i v dipu ,-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: U nás se taky nedává vajíčko. Děláme to jako “zbytkové” jídlo. Brambory co zůstaly z obědu nebo předešlého dne s moukou šla na sucho opéct. Otec to dělá na takové litinové desce na plynaku. Nebo na pánvičce. Pokládá na talíř a mezi jednotlivé placky dává kousíček másla. Není nutno, můžou být i suché. Můžeš to jíst s čímkoliv. Když je na Štěpána kachna, tak dělám dětem “tortillu”: placka, maso zelí polit a zarolovat.
    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: V mojom je vajicko a polohruba muka - nematla sa. Teda treba vystihnut spravny pomer (je tam viac premennych, vajicko, zemiaky...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Málo česneku!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Tak tohle byla těžká improvizace - oloupala jsem cca 1/2 kila vařených brambor, rozmixovala jsem je s hladkou moukou, vodou, 1/2 lžičkou soli a 1/2 lžičkou kypřícího prášku, cca 70 g kysané smetany a 70 g jogurtu. Nechala jsem to cca 30 min odstát a pak z těsta udělala bochánky, z nich pak vyválela placky a ty upražila nasucho.
    Hned po upražení jsem je jemně potřela máslem s nakrájenou bazalkou.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja do bramborových těst přidávám lžičku bramborového škrobu, tak trochu pro jistotu
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    To je mamči recept. Měl jsem je od ní nespočetkrát a vždycky byly nejlepší úplně s čímklliv od trhanýho masa po povidla. Když jsem je podle toho teceptu dělal já, dopadly úplně stejně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DYSTOPIK: v mém zaručeném je vejce a těsto se děsně matlá. Ta příště zkusím bez vejce.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MAR_TINA: ne, tohle je zaručenej a provéřenej recept:)
    Ale třeba je někdo dělá i jinak
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DYSTOPIK: nedáváš vajíčko?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    1kg vařených vystydlých brambor
    300g hladké mouky + na moučení
    sůl
    nastrouhat najemno, vypracovat těsto, péct nasucho

Tohle je muj recept na lokše vypadaj stejně, jen ty na fotce vypadaj něčim mašténý jak naan. To nedělàme..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam