BBAN4N: mě příde že kratom je klasická demonstrace rčení "všeho s mírou".. kdy pokud seš v užívání rozumnej, tak se ti spotřeba a obnova dopaminu drží v rovnováze a je to vklidu.. (narozdíl třeba od methu kdy se dopamin fkt vyplácá a ten následnej deficit je hodně znát).. a přišlo mi zas super u tebe že víš a zřejmě i cíleně provozuješ přirozený záležitosti vedoucí k dopamin obnově a v tý rovnováze to/se držíš, za to bez ironie big up!)
já sem zas typ co potřebuje berličky mno). s rovnováhou v životě mam prostě občas problémy a s kratomem je to v tomhle smyslu typický - jednu dobu sem si docela ujel, každej den ("jen") 10g a psychickej návyk, kdy jsem z toho už začal mít i výčitky že to neni uplně dobře, ale klasicky jsem oddaloval vysazení s tim že "zejtra mám něco důležitýho, nebudu to riskovat bez kratomu, co kdyby mě to vysazení náhodou sejmulo" atd. atd..
každopádně nakonec sem vysadil postupnym snižovánim a kromě chvilkový letargie to ani moc nebolelo.. ale dovedu si představit, že někdo to může mít při větší fyz./psych. závislosti o dost horší a že se při vysazení dostane do klasickýho depresivního kruhu, kdy víš že ti pomůže nějakej sport apod., ale seš tak down že se k tomu nedokopeš, protože aby ses k tomu dokopal, potřeboval bys přirozenej dopamin právě z toho sportu třeba..)).. takovýto "twle potřeboval bych si dát kafe abych měl sílu udělat si kafe"))
kže sem si ujel na představě tyrosinu jako možný vhodný berličce, páč kratom neni prasárna po který nejíš nespíš = nejseš tolik zhuntovanej celkově atd, tudíž teoreticky by mohli stačit fkt jen trochu pomoct neurotransmiterům nějakejma suplementama.. nicméně uvědomuju si, že sem se pro to nadchnul v takový nekritický hurá náladě, účinky kratomu a i celá problematika depresí, tolerance, návyku atd. není jen o dopaminu, je to všechno smzřjmě daleko komplexnější..