Jsem ted na PC, tak hodim tu odkaz, od kterého začalo moje bádání.
Musím předem upozornit, že lidé se zdravým srdcem, se nemusí bát kratomu, tak jako, v dnešní době,prostě já.
Je to hodně subjektivní. Nechci tu nikoho plašit ani strašit:
Dál jsem si trocha (zarovnanou čajovou lžíci)v období potíží (experiment zda, teda můžu či ne, a v naivní domněnce, že bude lépe) a zjistil hned, že to byla poslední dávka v životě. Házelo to.
PAmatuji jak některé večery, když jsem konzumoval posledního půl roku,během usínání , jsem občas tak jako zničeho vysočil, ale netušil, že je to od srdce.
Clánek je velmi odborný, vědecký
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4275233/
Ale zbystřil jsem hned, a nejvíc u zásadního zdělení:
"Conclusions:
Our study indicates that Mitragynine and its analogues may potentiate Torsade de Pointes through inhibition of I Kr in human cardiomyocytes."
Kdyžb se dále googlí "torsade de pointes, symptomes" jsem byl doma.
PAk jsem zabředl do francouzských stránek a článků kardiologů zabývající se přesně tématikou kratomu.
torsade de pointes: Tak je to dost podobný toho, co se mi stalo loni v létě, z ničeho nic jsem v hospodě upad na zem, probudil se hned ale se zmatkem, co tu dělam? (mam odjakživa slabý tlak tak jsem tomu nekladl příliš závažnosti)
Mohlo to být kvůli únavě, jointu, ale to já znám, ale toto,to bylo něco naentou, a v dnešní době vím, že kratom sehral zásadní roli.
TAk jsem dopad ja, a mam v tomto už jasno.
KArdioložka na "ambulanci srdečního selhání", kde jsem měl vyšetření, mi řekla, že o téhle rostlině nic neví, příště až ji uvidím,dám vědět tu, co pro mě vymyslela_