DOBYTEK: No však, evropské právo - k čemu není zákonem stanovena sankce, to se smí porušovat :-) Ti to někam dotáhnou!
Mám pokušení hrdinsky radit, aby za to měli 0 bodů, protože na spoustě jiných škol to je naprosto normální. Ale sám dobře vím, že člověk nakonec lehko vyměkne, alespoň tedy pokud v pedagogickém okolí panují ještě menší nároky. V mém prvním pedagogickém laboratorním působení mi někteří studenti poněkud skákali po hlavě, když to odevzdávali pětkrát, sedmkrát apod. Úsilí minimální, spíš čirý salámismus a postupně to zkoušet, kde je ta nejspodnější laťka, kterou musím přeskočit (opět u některých). Trpělivě jsem jim to opravoval, ale z nároků jsem neslevil...stylem když vyjde rychlost světla 300 km/h, tak to nemůžu vzít :-) Pak jsem se doslechl, že jsem dosáhl pověsti vrchního kata, přitom tak trpělivě jsem jim to opravoval, ke všemu jsem dával konzultaci, kde jsem jim to v podstatě řekl, jak to má být...
Zkrátka nezavděčíš se, a jakmile ustoupíš, studenti rychle obsadí nové pozice a budou to zkoušet dál. 5 studentů, nakonec mě to stálo v součtu tak 2 týdny života :-) 80 si nedovedu představit. Udělej to tak, aby ses z toho nezbláznila. Doporučuji radu vpravo dole :-)