• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    KOC256: Je tam, ale i tak na Vivaldi hezké využití operační paměti.
    BTW Celkově mám poslední dobou v tomto směru spíše negativní zkušenost s Operou

    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEVIN00:
    Ve vivaldi máš TAB navíc ne?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    ALATIR: Jsou to v podstatě "kopie". Ve Vivaldi je jiný Translator + překladač měn :) Po půl dni používání Vivaldi jsem měl cca 1.200 MB RAM zabráno :)
    LUDO
    LUDO --- ---
    ALATIR: pravdepodobne Intel driver? mne sa toto zvacsa stava po zobudeni zo spanku, pomaha Shift+Alt+F? na prepnutie do konzoloveho modu a nasledne spat do GUI
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    KEVIN00: Takhle těžko říct. Neměl jsi třeba ve vivaldi otevřeno více tabů, které jsi pak zavřel? Máš v obou prohlížečích stejné extensions?
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SUK: Tak se to zase objevilo a popravdě nevím jestli to je chyba Vivaldi, spíš KDE 4. Nejenom ve vivaldi, ale i u různých dalších programů se myš přepne do permanentního "drag" módu - takové to "drž levé myšítko a posuň okno kam chceš". Běžně to funguje jen co držíš zmačknuté tlačítko myši, ale u KDE 4 vytuhne Kwin a nereaguje ani na klávesnici. Jediné co pomohlo, je zabít Xka a znovu zapnout.

    Každopádně s i3wm se mi nic podobného nestalo, ale pamatuju si, že v nějakém snapshotu < 2.x, jsem párkrát narazil na tu chybu po zavření tabu, co popisuješ. Naštěstí už se to od té doby nestalo.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Zdá se mi to nebo se s využitím operační paměti "něco děje" ...





    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Save all tabs as session :)
    Save selected tabs as a session – Vivaldi Browser snapshot 1387.4 | Vivaldi Browser
    https://vivaldi.com/...og/snapshots/save-selected-tabs-as-a-session-vivaldi-browser-snapshot-1387-4/
    SUK
    SUK --- ---
    ALATIR: Jakym zpusobem zlobi? Jinak vsiml jsem si, ze se u me zlobi vzdy, kdyz pouziju button "zpet" na mysi. Btw, dalsi verze vivaldi a furt to ma ty stary bugy :-/
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    ALATIR: PS: koukám, že jsem to předtím napsal docela nejasně. Myslel jsme to tak, že Vivaldiho jednou nainstaluju, ale pak oddělím adresáře a mám dva různé spouštěče - což se ve výsledku funguje jako dvě různé instalace. Pak nemusím mít na disku ty samé soubory (binárky Vivaldi) dvakrát a když aktualizuju, oba dva "profily" jedou na novějším Vivaldi.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SALVATOR: Je rozdíl mezi "--profile-directory" a "--user-data-dir". Nevím co přesně dělá "--profile-directory" (různé profily v rámci jedné instalace?), ale já používám různé "user-data-dir", což funguje jako dvě různé instalace (oddělené extensions, cache, záložky, apod.). Což mi přijde jistější dokud do Vivaldiho nepřidají plnou podporu více profilů.

    User Data Directory
    https://chromium.googlesource.com/chromium/src/+/master/docs/user_data_dir.md

    Jinak bych si tipnul, že pokud nevidíš v druhé instalaci původní přihlášený profil, tak separace funguje, ale "občas sync funguje, občas ne, no". Mě taky občas vypadne synchronizace.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ALATIR: No, tak asi to nemusí bejt dobrej nápad:

    robinchew about a year ago
    @den_po I just want to say I STRONGLY WARN AGAINST using --profile-directory! I lost all my windows and tabs because of it. I'm very unhappy about it.

    Tak sem šel radši cestou druhý standalone instalace, přihlásil se k "domácímu" profilu a... nic. Uniklo mi něco? Pokud to teda neni ten případ "občas sync funguje, občas ne, no".
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ALATIR: Já na W10. Dík, na ty stránky kouknu.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SALVATOR: Na jakém OS? Na linuxu to používám přesně takhle - jedna instance "pracovní" a druhá "osobní". Nepotřebuješ k tomu dvě instalace (nevím jaké to nastaví default hodnoty), ale dva různé adresáře pro profily.

    https://forum.vivaldi.net/topic/870/multiple-browser-profiles
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SUK: Řekl bych, že problém bude jinde než v i3wm. Na různých strojích používám buď i3 nebo KDE (verze 4) a fokus občas zlobí jen na KDE (ale tam ho rozhodí nejenom Vivaldi).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ahoj, mám dotaz k tý synchronizaci. Když sem používal Chrome, měl sem "pracovní" a "domácí" Google účet. Vlastně furt mám. S každým z těch účtů je svázaná jiná historie, jiný záložky a podobně. Mělo to tu výhodu, že když sem neměl v práci do čeho píchnout, otevřel sem si druhý okno Chrome s "domácím" účtem a měl sem po ruce nyx atd. Naopak, když toho bylo v práci hodně a potřeboval sem dělat i z domova, stačilo otevřít Chrome s "pracovním" Google účtem a měl sem hned k dispozici záložky s JIRA, Confluence a podobně. Už mám vytvořený dva Vivaldi účty, jeden sem si udělal doma, druhej v práci, takže by každej měl obsahovat odpovídající informace. Teď ale řeším, jak to udělat, abych moh bejt k oběma přihlášenej současně, ke každýmu v samostatným okně. Někde sem našel informaci, že se to řeší druhou instalací Vivaldi, což sem na pracovním ntb udělal, ale po instalaci se mi otevřelo okno, ve kterým sem přihlášenej k "pracovnímu" účtu a mám trochu obavu, že když změním přihlášení v jednom okně, změní se to ve všech. Udělal sem při tý druhý instalaci něco špatně? Má s tím někdo zkušenost?
    KEL
    KEL --- ---
    KEVIN00: jojo, fachá to teď dobře. Ťuk ťuk.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že synchronizace je opravena. Objevily se mi záložky, které nebyly na pc/ntb synchronizovány. Tak uvidíme :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    LUDO: Jo to vypadá jako rozumná náhrada. RSS bere jakékoliv, včetně Google Alertů, a zadarmo, navíc i cena prémiových funkcí mi vyhovuje, pokud usoudím, že bych je chtěl.
    LUDO
    LUDO --- ---
    MVEK: Inoreader
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam