• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDAnthem & Outriders - 3rd person GaaS klub
    KORAL
    KORAL --- ---
    Zatím nejlepší recenze co jsem měl možnost číst.
    Anthem - Recenze hry na Hrej.cz
    http://www.hrej.cz/recenze/anthem-6236/

    Autor vystihl přesně pocity, které ze hry mám, ale také to jak mě neskutečně baví.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    JCD: varani :D
    PIETA
    PIETA --- ---
    JCD: Všechno je druh ješterek. I Ježíš.
    JCD
    JCD --- ---
    VIRIK: monitor je taky druh jesterek ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    REFLEX: pokud máš čas hrát, za mě jo.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Takze mam koupit jo? :))
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    KID_MCHUTT: oukej, dobre popsanych a "se spravnou chemii" paru ve hrach je dost malo, bud je to strasne vyumelkovany, nebo to vubec neni. Me "tesim" se meni na tesim :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RADOWAN: ono to není namířené na tebe, ale je to prostě součást těch postav :) A obzvlášť ti dva M-M jsou velmi vtipně napsaní - taky mám v okolí podobný páreček, až bych skoro řekl, že je někdo sledoval a opsal jejich chování :)
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    KID_MCHUTT: oukej, tak to se "tesim"..uprimne me tohle ve hrach nikdy moc neucarovalo, at hetero nebo LGBTQ. Jedina hra, kde jsem s nekym spal byli Sims, Fable a Witcher, vice mene z povinnosti
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RADOWAN: neboj, bude hůř, o Owenovi nemluvíme, to je prostě jenom děcko, co chce víc ;) Ale víc se toho bez spoilu asi napsat nedá :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    RADOWAN: Owen proste jde po hracove postave bez ohledu na pohlavi.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    máte pravdu
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    VIRIK: temuhle vysmechu jsem se divil uz u Jima Sterlinga, prijde mi to docela mimo.
    VIRIK: hele to mas tak, kdyz to proste potrebujou dojet co nejdriv a co nejvic to zmrdat - protoze positivni pristup se dneska proste neoceni. Ja za sebe musim rict, ze s kazdym dialogem (byt mi teda obcas prijde, ze mi budou vypravet jak v Heart of Rage chodili do samosky a co tam bylo onehda ve sleve) ten svet skvele rozviji a je dost baculatej IMO. Jinak ano, Owen po me jede jak vosa na marmeladu :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: ani ten autistické poruchy u jiné nikdo neřeší nebo si ho nevšiml, mimochodem, na tu homosexualitu je tam u dané postavy narážka xkrát (F-F), u jiné je to naprosto jasné (M-M)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, spousta lidí se jich zastává. Právě mi bylo v poště vysvětleno, že hra se dělá pro lidi a všichni považují Monitor pouze za screen, display na stole a hra se dělá (ten co argumentuje přímo napsal "pro mně") – tedy počítačová hra u těhle lidí není braná jako autorské dílo, ale jako šití bot na zakázku a to je ten problém (to vzniklo díky marketigu herních firem, no, teď se to sklízí – EA, SONY a i ten MS si vychoval vlastní idioty na tom, že se hry dělají pro ně. A marketing je novodobý bůh a tak je to pravda.


    Tohle bude problém, ten lore, náboženství i svět napsal BioWare příliš intelektuálně. Tohle v dnešní době boje proti "politické korektnosti" rudej prapor na tyhle lidi.

    //mimochodem všimněte si, že díky ignoranství si tam nepovšimli řešicí homosexualitu u jedné postavy, na druhou stranu se není co divit, nevšimli si ani toho světa
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: ... jako drtiva vetsina recenzentu. Banda arogatnich pitomcu s receptem na vsechno, krome novinariny, bohuzel. .
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: neumí anglicky a je to nedovzdělanej kripl
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Zeptal jsem se vzdělané kamarádky, co znamená ten Monitor

    Mimochodem, monitor dle etymologického slovníku ;)

    1540s, "senior pupil at a school charged with keeping order, etc.," from Latin monitor "one who reminds, admonishes, or checks," also "an overseer, instructor, guide, teacher," agent noun from monere "to remind, bring to (one's) recollection, tell (of); admonish, advise, warn, instruct, teach," from PIE *moneie- "to make think of, remind" (source also of Sanskrit manayati "to honor, respect," Old Avestan manaiia- "making think"), suffixed (causative) form of root *men- (1) "to think" (source also of Latin memini "I remember, I am mindful of," mens "mind") The notion is "one who or that which warns of faults or informs of duties."

    k té avestštině - manah je avestsky myšlenka, jeden z dobrých duchů se jmenuje "Vohu Manah" doslova "dobrá myšlenka" a pak je tady Ako Manah "zlá myšlenka"

    https://www.etymonline.com/word/monitor#etymonline_v_17444

    Tak okénko sebevzdělání :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    já bych řekl, že je tu problém v tom, když se snažíte napsat něco inteligentně, ty mraky blbců to prostě nemají jak pochopit. Jo, to kdyby to napsali jako seriál Most!...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    KID_MCHUTT: a teda už mu do diskuze i naspali, že smát se tomu, že hlavní zlosyn se jmenuje Monitor
    cituju
    Monitor má tak úzký význam, jak mu rozumí recenzent, jen v češtině. Angl. ekvivalent pro obrazovku je display. Monitor se používá obecně pro sledovací zařízení, pro počítačové obrazovky minimálně. Jeho význam je širší, takže anglofonním lidem to nijak divné připadat nebude.

    A konečně: Monitor byla třída lodí použitých ve válce Severu proti Jihu, jedny z prvních celokovových lodí poměrně unikátní konstrukce: https://en.wikipedia.org/wiki/Monitor_(warship)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam