• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDAnthem & Outriders - 3rd person GaaS klub
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Champion of Tarsis (tech 3x 50k repky) za 530h done:

    I have done it! : AnthemTheGame
    https://www.reddit.com/r/AnthemTheGame/comments/b9gm06/i_have_done_it/
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Super! Po 9ti! EC mam konence jeden dekal! :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: Nejak k tomu jeste nebyl duvod a prilezitost. :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRAGED: se ho zeptej
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KORAL: To vis, vychazi toho moc a redaktoru je malo...


    VIRIK: Ja si porad nejsem jistej, jestli Janchr na NYXu je Janchor z Pruvodce/Okouna
    KORAL
    KORAL --- ---
    Hrej.cz čtu právě jen proto, že se snaží hry recenzovat nestraně a když už vždy jasně v recenzi zminuje, že je to jen jejich dojem a podkládají to i zkušenostmi ze hry, tedy ne z internetu co si někde přečetli.

    Schází mi stare Score i Lelvel, kdy se hry hráli měsíc v kuse a teprva poté se napsala recenze. Pricházel se příběh a recenzent měl jen jednu hru na měsíc, pokud to tedy byla AAA hra a věnoval se jí naplno, aby člínek měl hlavu a patu.

    V době netu tohle jaksi chybí a já sem přestal hrát hry na základě recenzí jak z netu, tak z časopisů(level a score).

    Škoda, ale prostě doba se změnila a já jsem už asi starší člověk co si pamatuje, jak se recenze dělali pořádně a k těm několika málo výkřikům docházelo fakt zřídka.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    tam je toho víc.
    Americký i kanadské zákony jsou v tomto ohledu strašně přísné a pokud někdo dovede zaměstnance k tříměsíční rehabilitaci, už je to pro inspekci ze strany úřadů. V částečně socialistický kanadě na vás vlítne úřadů hned několik.
    Současně je v USA i dobrým zvykem, když nekomunikuje management, vytvářet zaměstnanecký rady nebo i odbory. Ty v praxi slouží pro vlastní organizaci jeslí (tam kde nejsou a jsou potřeba), zubařů nebo i pracovního plánu, pokud toho není nadřízenej schopen. Zaměstnavatel tomuhle nesmí bránit.
    taky nikde není jak to potom ta firma odměňuje, jestli náhodou s tímhle tempem taky zaměstnanci sami neosuhlasí, protože jsou finančě kompenzováni (potom je to ale pomluva).

    V BioWare nepracují dělníci z nižších sociálních tříd, kteří jinde práci neseženou, ale často vysokoškolsky a odborně vzdělaní dospělí lidé. Navíc je tam i fůra zahraničních pracovníků – ergo tedy i úřady jsou přítomny, ti si jistě hlídají daně a aby je cizinci správně odváděli, na to jsou přísní.

    Reakce novinářů jsou různé, hrej.cz to prostě shrnuje bez inektiv, ale games.cz začala mlít sračky a to i na Inkvizici, už je jim jasné proč je špatné DA 2, rozumí problémům s enginem Frostbite (který je tak špatný, že si jej vybrala firma NVIDIA na prezentaci svých technologií), objevila se i ta pohádka o tom že DA Inkvizice je sračka, MMO bez lidí a podobný hejty postavený na neznalosti her a mající původ na informací z internetu. Že je anthem sračka prezentují jako fakt, padali tam i nesmysly od lidí co to nehráli, že videa nedávají smysl, aha tak proto (problém je, že uvedenej příklad ale není ve videu, ale tady vůbec ty argumenty jsou vachrlaté). A samozejmě "my jsme čekali singl player příběhovku, jak je zvykem", tedy nenávist k open worldům, čímž se tato redakce vedená dokonce člověkem co je zde na nyxu sama definuje. Inu, profesionálové, že.
    Vlastní subjektivní názor prezentovaný jako fakt, pravda načetlá z redditu (hru nikdo nehraje).

    Traged si pamatuje, že jsem patřil mezi velice kritické jedince k tenkrát uvedené hře Anthem. TO jsem pořád, ale hejtit je za to nehodlám a kopak do hry taky ne.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRAGED: tak musí se snažit vydělat na chleba, ne? :) ...a případného zubaře a tak...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: Ja to cetl na 3x. Do pulky se tomu da jeste relativne verit, tam jeste cerpa z v podstate verejnych zdroju, od pulky se ovsem rozjzdi ta spravna dojmologie naplno, se sikovne zasanemymi a samozrejme nedatovanymi former emplyee said. Ma oblibena je "Tyden jsem nemohl nic delat, protoze nejeli servery!" ale kdy to bylo? V ktere casti vyvoje? To uz se neuvadi.

    A o panu novinari nejvice vypovida fakt, jak ted na svem Twitteru prezvykuje reakci od BW. Co cekal? Ze mu poklepou na rameno a reknou, "Jo, presne takhle to bylo, so skveli investigativec!", nebo "To bylo uplne jinak, ve skutecnosti takhle...", ale mozna nejvic doufal ve vyhruzky ze strany EA, aby clanek stahnul. A oni m u chudakovi napisou "No commnet, tuhle hru s tebou hrat nebudem", takze se kontroverzi zase musi zaslouzit sam. Tezka to drina.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BTW: v EA by někdo zasloužil pár facek. Ráno přišel mail s release notes... po týdnu...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRAGED: já ho dočetl tak do půlky, je to příliš dlouhé, ale tak dá se předpokládat, že assety jako je mapa vytvářeli postupně, ty se měnily relativně málo, ale věci jako příběh, obleky a detaily vytvářeli až v té fázi, kdy už jeli v módu "nespím, makám". A že je špatně vedený projekt, to je taky běžné...

    Na druhou stranu, ta hra má potenciál, makají na ní a je to sakra vidět. Sice imo měli ještě dva měsíce počkat s full releasem, ale co už...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Co ale tomu novináři opravdu věřím, je tohle ze včerejška: "I've gotten a number of messages from developers who work or worked at beloved AAA studios saying, "Replace BioWare with [my studio] and it's the same story." Which is heartbreaking. But I can't imagine anything changing unless we keep reporting and talking about these stories."
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: Akorat ze uz v tom demu jen pro EA management jsou videt lokace, ktere jsou i ve hre. Takze tipuju ze minimalne mapu meli hotovou uz dlouho.

    To co celej ten clanek srazi, jsou vsichni ti Former employee zdroje.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: nepodceňoval bych je
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    v tom případě musej bejt geniální, protože třeba u toho lítání je vidět, jak bravurně je pro to designovaná mapa, včetně chytře rozmístněných vodopádů a vody, aby se daly dobře chladit trysky javelinu a do hromady míst doletět bez nutnosti přistávat na zem.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Virik, Kozlikk Já věřím 3 věcem.
    1. měli na vývoj rok a půl.
    2. s Frosbitem to měli těžké
    3. dělali v šíleném tempu

    Vše výše popsané mi sedí k tomu v jakém stavu hra byla a jaký obsah nabízela.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jinak ještě poznámka k tomu engine, co používají u Anthem a prej jim sebrali techniky na FIFU....

    BioWare na něm dělalo už před mnoha lety Inkvizici a pak Andromedu. To mám jako věřit tomu, že za ty dlouhý roky (mimochodem déle než existuje engine Unreal verze 4) nenaučil, neviděl tooly, nevytvářel scénu?
    PIETA
    PIETA --- ---
    KOZLIKK: Tak kdyby chtěli připravit pořádnou odpověď*, tak jim to zabere X dní, a mezitím je zase celý internet strhá, že mlčí a nic neříkají. Tohle se dost dobře nedá vyhrát.

    *) což myslím, že nechtějí, z různých důvodů
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    KOZLIKK: si ymslím, že většinu toho ani nemůžou komentovat, protože jim to zakazujou pracovní smlouvy, smlouvy s EA a kanadský zákoník práce :)

    Což pan novinář jistě dobře ví.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TERZ: já poukazuju hlavně na to, jak se to dá napsat – survival kde jde o přežití je najednou prezentován jako báječný nápad, MP ve stylu Warframe je hrůza a děs, to jsou interpretace informací, který sesbíral. Tenhle survival sedí do projektu jako je Vigor od Bohemky pro Xbox, ale vůbec ne pro Anthem.

    taky jsem si nevšiml, že by videa obsahovala nějaký náznaky úžasného původního příběhu, který byl nakonec vyhozen a nahrazen jednoduchým a že by to nedávalo smysl – smysl to nedává prostě těm, co zahlásí – jo, jsou v tom mraky textu, ale ty já nečtu.

    Bejvalej šéf projektu co odešel a všechno se změnilo nekoresponduje se skutečností, že současný šéf je chlap co se do BioWare vrátil a s Anthemem tam začínal v preprodukci a ten pán od masseffectu to vedl v mezidobí. Například.

    Jinak já tohodle novináře vůbec nemusím, pro něj je vždycky ve výsledku svět strašně jednoduchej. Připomíná mi český levičáky a jejich články, taky obsahujou fakta – o to se nikdo nepře – ale jsou daný do jinejch souvislostí a interpretujou se jinak.
    Třeba to se změnou názvu, to bývá naprosto nromální, ale tady je to daný do souvislosti že je to důkaz nějaké hrůzy.

    Spousta věcí je typickej korporátní bordel, ve kterým ale pracujeme všichni (a kterej si umí řešit leda společnosti jako je Ubisoft, který jsou ale vyjímka).

    Stížnosti na engine si protiřečí, byť to o chybějící dokumentaci bude jistě pravda, že jim ji nedodávají. Třeba u projektu star wars, kterej už nebude bylo uvedeno, že frostbite 3 neumí kameru pohledu ze třetí osoby a že to nakoenc nějak udělali a předali kolegům. Časově to ale neodpovídá s tím, že tenhle pohled kamery měla už Inkvizice, která je starší než tenhle projekt (zjevně šlo o popis jiného problému, ale tady je to uvedený jako špatnej příklad, kterej spíš potvrzuje to že tam mají chaos v komunikaci).

    Navíc výsledek tomu neodpovídá, protože ten otevřenej svět je udělanej precizně a velice dobře. A pokud na to měli tak krátkou dobu, musí být geniální. Já tám trávím už desítky hodin času a nestačím se divit co tam všechno je, jak je to plynulé a jak to vypadá (a navíc tam NVIDIA vrazila svůj raytracing). Což je další věc, vývoji asistovala NVIDIA a tady o tom ani slovo (jasně, jde i o patenty a bude to podléhat mlčenlivosti, ale stejně...).

    Článěk spíš pro mne potvrzuje to, že BioWare má od začátku svý existence ve firmě anarchistickej chaos, což s eprojevovalo u jejich her už od Baldurů. Ale dycky to dobře dopadlo, u inkvizice se mi počkání vyplatilo tak, že jsem dostal RPG? co mi srazilo baldury z prvního místa a trůní tam teď inkvizice.

    Hodně informací taky pochází od lidí propuštěných nebo odejitých a to se nedá brát tak úplně ... jako neznáme jejich motivaci kritiky. Mohlo jim neodpovídat pracovní tempo, jsou naštvaní protože fakt ohodně oddřeli a neuznali jim to, můžou to být i lemplové kterejch se zbavili. V tomto nevíme nic a tomu novináři moc nevěřím – jeho názor, ona to není ani reportáž, je to furt jen odborný komentář.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam