MATEEJ: Takže myslíš že ty 2x45 minut týdně jsou zbytečné? Chápu že pro spoustu lidí je tělocvik zdroj frustrace na mnoho let, ale naopak bych hodiny klidně přidal. Zrovna blbej kotrmelec se může hodit v případě pádu. Ono ty školy dost často nabízejí další aktivity v případě zájmu.
My třeba povině chodily 2 a 3 třídu plavat do bazenu, díky tomu jsem se naučil plavat. Byla možnost chodit po družině na Judo....fajn, chvíli jsem chodil....ale hlavně díky tomu jsem v životě blbě nespad a nikdy neměl nic zlomenýho. Vybika zrovna cvičí koordinaci a postřeh....a čim dříve dostane tělo tyhle návyky tim lépe.
Měli jsme třídního který nás bral i o víkendech na kolo kdo měl zájem. 90 km na kole za den jsem ujel porvé ve 14
Mezi 12-18 jsem asi sportoval nejvíc....nic extra, ale tělo si to pamatuje a kdykoliv za poslední roky začnu něco dělat, hned je to znát.
Mladší kolegové v práci, kteří takoví přístup neměli, nebo nezažily jsou mnohem nemotornější, slabší, rozlámanější a bolístka sem a tam.
A to je pořád dost minimum toho o šlo vše dělat, spolužáci kteří aktivně něco dělali jsou na tom pořád ok, i když se blížíme ke 40....
Co se v tomhle zanedbá zamlada, se pak horko těžko napravuje