• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    CYBORCA: zrovna ten mrkvovej s koriandrem je hodne podobnej tomu z Alberta. A pak je jeste dobrej kari
    KUHL
    KUHL --- ---
    CYBORCA: husty, tak to zkusim. Diky :)
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    KUHL: Nemela, ale mela jsem jine z Lidlu a ty se tomu Albertovskemu ani nepriblizily. :)
    KUHL
    KUHL --- ---
    CYBORCA: fakt? A co mrkvovej z lidlu, mela jsi?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MICHELLEDANIELS: Nejlépe si k tomu dát kachní maso v sádle s chlebem a cibulí
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MICHELLEDANIELS: Tam mi pivo taky chutná :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Já se teda přiznám, že ačkoliv nejsem pivař, tak v Baště vedle Bansetů mi chutná Kroužkův ležák a to fakt nepoznám, co je a není dobrý pivo. Já proste nemám rada piva plný bublinek nebo tak studený, že se člověk ani nenapije.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    DARKINA: zejovid :)*
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    včera večer jsem snědl komplet mega balení polomáčených sušenek a vůbec nevim, proč jsem to udělal!
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Musim se priznat, ze ma [NE7RA @ PŘIZNEJME SE...] pravdu + bych k tomu pridala jeste tu hermelinovou pomazanku, tu ma tez best of best.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Přiznávám se, že pokud někdo vyhledává Berliner Weisse s marakujou a opičí močí nebo DDH IPA s laktózou a kokosem, případně Brew Ňoumy s výtažkem z varlat Adama Matušky, tak mám sklon ho mít za přechytračelýho debílka, kterýmu pivo vlastně ani moc nechutná.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Ok, možná jsem napruženej z diskuzí odborníků na fb, nikdo tu nevypadá, že bych ho ranil.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nechutná mi lahvové, ale jen točené/čepované/tlačené (nehodící se škrtněte).
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ze temhle arbitrum chuti se smeju, pac nejlepsi svickovou dela moje maminka!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: pak nechápu výkřik "Jestli jsem někomu sáhl na plzínku a ranil tak jeho city, tak pardon." - Koho tím myslíš?

    vypadá to trošku jako slaměnej panák :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Stejně jako s vínem, já to odjakživa řeším čistě podle chuti. Jinak je mi šumafuk, odkud to pivo je nebo co je u frikulínů v současnosti v kurzu a co je naopak momentálně těžce out. A asi shodou okolností se má chuť shoduje s pivem typu Plzeň a neshoduje s patoky typu Heineken. A samozřejmě je to čistě individuální a chutě se můžou měnit. V pubertě jsem byl na sladší piva, který bych dneska fakt nepil, ale například u takovejch Krušovic, ať jsou na tom kvalitativně jakkoliv (nevim), tak ty mi nikdy nechutnaly a chutnat nebudou. Hned po Plzni bych volil Budvar. Ale neznám všechny ty malý pivovary, ípy a já nevím co, nejsem odborník, prostě důležitá je jenom chuť a žádný snobský či rádoby fajnšmekrovský blbosti kolem.
    My 2 cents.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Já nečekám, až někdo naběhne bránit plzínku, těch jsou plný facebooky a ani jsem si nevšiml, že by tu někdo pil pouze pivo z tasmánský vagíny ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: heled chápu tvůj point, ale zatím nikdo s obranou plzínky a nasráním (hur dur češi naše plzen!) nepřišel, budeš se muset víc snažit (je mi jasný jak moc se na to těšíš), nebo s tím jít rovnou za nějakym Pepíkem do hospody Na Růžku, tam uspěješ ;)

    Já osobně, jak tu píšou ostatní, to halo taky nechápu z obou stran "starý dobrý čvachty čvachty český pivíčko, nejlepší na světě, vousy, kroužky, - Pépíku pod na jedno studený - po práci zasloužená odměna" vs. "já piji pouze pivo které proteklo vagínou tasmánského čerta"

    na druhou stranu já mám zase třeba jasno s koprovkou, takže co já mám komu vyprávět ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Hele Startky kouřim od třinácti a stejně si dám rád nikaragujskej doutník nebo fajfku, když mám čas a klid. Taky tam v pátek pošlu sedm ležáků, ale když si dám belgickej já nevim, třeba quadrupel, tak ten se klopit nedá, to je na vychutnávání. I když je pravda, že gueuze jsem schopnej skoro vyexovat, i když se mi u toho zkřiví huba kyselostí a peněženka nahlas zapláče. Každý to pivo je na jinou příležitost, prostě. Když se chceš prolejt svejma deseti kouskama s kámošema Na Růžku, tak si asi těžko dáš pivo z belgickýho kláštera. A když si budeš chtít pivo vychutnat, tak asi těžko sáhneš po Staráči. Jestli jsem někomu sáhl na plzínku a ranil tak jeho city, tak pardon. Nakonec jak říkají pivovary, co produkujou zeleninovo-máslový chcanky - sto lidí, sto chutí!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALAMAN: mas samozrejme pravdu, belgicky piva sou dobry, ale vetsinou dost silny. pivni kultura v cechach ale....mit tak silny pivo, tak sem po dvou hodkach u hrocha uplne nasracku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: především každýmu chutná to, co do sebe leje od třinácti, jenom někteří časem prozřou, koupí si žaket, cylindr a monokl a převibrujou na belgické piva kvalitnější chuti :)

    To je jak vyprávět lidem co od 10 kouří startky, že maj kouřit kubánský doutníky, a litle bit posh :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DEVIL: No vidíš a já si myslím, že zrovna Belgie je Mekka piva. Opravdová tradice, ale zároveň obrovská rozmanitost pivních stylů, a to několik staletí před vznikem našeho slavného ležáku. Možná jsem zmlsanej, ale český euroležáky mi přijdou podobný jakýmkoliv jiným euroležákům. Samozřejmě jsou tam drobný rozdíly v chuťovym profilu, protože v každý zemi chce spotřebitel něco trochu jinýho. V ČR se u ležáku používá dekokční postup při rmutování, kdežto ve světě infuzní, což propůjčuje českýmu ležáku plzeňskýho typu plnější tělo. Taky tam může bejt přítomnej diacetyl do určitý koncentrace - v německym ležáku je jakýkoliv množství nepřípustný a je bráno jako senzorická vada. To, že máme takovou spotřebu na hlavu není dokladem pivního gurmánství, nýbrž nízké ceny, snadné dostupnosti a s tím spojeného alkoholismu. Celá ta debata začala tím, že jsou lidé (mezi které se počítám i já), kteří nechápou adoraci piva Pilsner Urquell, přestože je jeho chuť nic moc, a to i v porovnání s jinejma průmyslovejma pivama. Na druhou stranu cenim, že to pořád vařej poctivě - žádnej isoextrakt nebo cukr. Bohužel teda používaj HGB (opravte mě, pokud to není pravda). I když si myslím, že po filtraci a pasterizaci už to pivo stejně vůbec nechutná jako pivo. Uzavřel bych to tím, že ať si každej pije to, co chce a co mu chutná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam