• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HAR4NT: Ta moje ždímá, je to napsané i v příručce!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANTICLOVEK: nadávaj na lidi který si neseženou pomoc když jí dle jejich názoru sami nepotřebujou?

    "Špatně artikuluje" Schwarzenberg, tohle je prostě typickej "suck it up" přístup kterej vytahujou lidi který ví hovno
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    /a i ty porody mají různý průběhy a vsadím se, že u depresí a dalších psychickejch problémů to je stejný

    ale zahraju si trochu na ďáblova advokáta a troufnu si říct, že většina lidí, co nadává na lidi, co mají deprese, to jen debilně artikuluje. nemyslí tím lidi se skutečným onemocněním, jako spíš ubrečený dementy, který maj "depku" okamžitě, jak zažijou sebemenší nepohodlnost v životě.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: přiznám se, že jsem si tě teď představila, jak vysereš hovno a prostě ho kopneš na nyx, co to udělá :D víš jak, jenom asociace...abych to líp viděla
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jo, to se přiznám, že tohle zvažování " Jestli mám investovat nebo chránit sebe" dělám taky.
    U velmi blízkých veřím v pomoc. U vzdálenějších mi spíš vychází chránit sebe a šetřit síly na blízké, kdyby bylo třeba. Možná to neumím, ale kdykoli jsem někomu pomáhalo, mne to vyčerpalo a na druhé straně bylo k ničemu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADYBUGS: víš co, když napíšu, že mě něco znechucuje, tak to neznamená, že mám jasno. Spíš naopak nemam jasno a potrebuju tu hranici zkoumat.
    Často si takhle něco vykopnu na nyx, abych to lip viděla.
    Aktuálně řeším, jak moc si pouštět k tělu lidi, co jsou od sebe odpojení, placaj se v zmaru a neumi si pomoct. Jestli mám investovat nebo chránit sebe... (zatím mi vychází chránit sebe, i když je mi z toho smutno)
    Decko hodit přes palubu nejde, to je jasný. Už jsem to resila jinde. Pak je holt potřeba tu cestu hledat s ním.

    Výmluvy jsou de facto hozeni sám sebe přes palubu, že jo. Nepřipadá mi to funkční.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VERSONNENHEIT: já bych se s dovolením zase vrátil na začátek. jde o dospělýho člověka, kterýho epizoda deprese už jednou postihla a on dobře věděl, že se mu vrací, ale zkoušel to řešit svépomocí, až se dostal do stádia myšlenek na sebevraždu. nevšiml jsem si, že by nemohl najít odborníka, nebo musel čekat měsíce na recept. prostě to zkoušel vyřešit jinak, což není nutně špatně, protože preventivní kroky k nerozvinutí deprese je samozřejmě to nejlepší, co může člověk dělat. někdy to obnáší i sysifovskou námahu a změnu životního stylu, takže to je běh na dlouhou trať s vědomím, co mi škodí a co ne. tady se vrátím k tomu, co psala MUZA, že je to jen ischemická vnitřní záležitost - rozhodně NENÍ. to by pak nedávalo smysl, proč v době lockdownů narostly počty lidí s depresí.
    mě se nelíbí ten motiv pisatelky, proč nebrat AD, tzn. že to člověk bude považovat za selhní, když přistoupí na tuhle konzervativní léčbu. vnímám to naprosto naopak - přiznat si slabost a že to nedám chce často větší koule, než to zkusit za každou cenu přeprat. prostě i když jsem to napsal v úvodu dost nasraně a nešikovně, celkově se můj pohled nemění. ten mindset, že je užití léků selhání, je prostě celej špatně a může to fakt dopadnout až sebevraždou, což skutečně nikdo neocení.
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    KOTENCE: Moje dcera má úzkostnou panickou poruchu. Když jí bylo 11 let, umřel jí táta a ano, je líná a byla. Ale tahle choroba jí hodila do ještě většího srabu, než se sama svou leností dokázala dostat. A psycholožka mi řekla - jsou děti, který se vykecaj, vybrečej, jsou děti, který to semele postupně. A to je její případ, bohužel. To víš, že mě sere, že není víc jedničkářka, víc v pohodě, víc aktivní.. kolik práce a starostí mi to přidělává...ale snažím se to pochopit. A víš co? Řekla mi, že je ráda, že jsem její máma, protože mám pochopení...a to byly i výstupy, jéje. Ale pořád osciluju, neházím jí přes palubu.
    Takže mě zase serou lidi, který mají ve všem jasno a sami mají máslo na hlavě. A že ho tam máme všichni.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    z covidária rovnou na psychiatrii, Jack of all trades...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    KOTENCE: mně přijde, že vážně nevíš o čem píšeš.
    Důvod se vymlouvat, důvod hledat a zkoušet - to je přesně to, na co člověk s těžkou depresí nemá vůbec žádnou energii.
    Jelikož deprese je především o velkým deficitu energie, asi tak, jako když týden ležíš s horečkama a jsi ráda když si dojdeš aspoň na záchod.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    QWERTZ: když se chci zasmát, sprchuju se hovnama. (sorry nedalo mi to, a je to pouze parafráze, nikoli že bych to opravdu provozoval ;-))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JONY: jsme v priznani, tak pisu svoje priznani, co to ve me vyvolava. To si clovek nevybira.
    PREKOTKA: Se mi libi, ze predpokladas, ze tu zkusenost nemam. Fakt me znechucujou vymluvy vseho druhu. Ja vim, jaky to je, kdyz se clovek v necem placa a nevi kudy kam, ale to neni duvod se vymlouvat. To je akorat duvod hledat a zkouset dal. Jasne, muzes rict, ze je to priserne tezky a nedari se ti, ale 'nejde'? Pak skutecne neni pomoci, ze

    To znechuceni je z vymluv, ne z lidi, co je jim blbe, aby bylo jasno.

    (ADAMIRA: Tak tahle vymluva je epic, tu jsem neznala :-))
    QWERTZ
    QWERTZ --- ---
    Když se chci zasmát pouštím si zprávy na TV Nova
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: značná část lidí svoje psychycké problémy neřeší hlavně ze strachu, že potkaj trotal jako seš ty kterej je díky podobnejm debilním kecům srazí uplěn na dno ,tak to raději drží v sobě
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HUGH_BOYLAN:jenže pračka neždímá, nýbrž odstřeďuje!
    JONY
    JONY --- ---
    KOTENCE: největší shit je tohle co teď píšeš. A nejlepší, že to člověk slyší od někoho, kdo navíc před pár měsíci tady aktivně psal i esoantivax sračky.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Od té doby, co sem "užila" skutečnou depresi, paralyzujici úzkost a panicky záchvat si netroufám nikoho soudit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    whaa..?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Priznam se, ze z tohohle je mi presne na bliti. Chudacci ti v depresi, chudacci ti uzkostni, chudacci ti morbidne obezni... oni by jako chteli, ale blablabla nemuzou. To je nejvetsi shit rikat, ze neco 'nejde'.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GUMBA: no tak podle popisu mě to jako tohle falešný hrdinství přesně připadá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam