• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já si teda myslím, že tady v západní společnosti se naše děti mají a budou mít líp, než my, stejně jako my se máme líp než naši rodiče. A to, že svou nenažraností, hloupostí a sobectvím ničíme planetu dopadne spíš na děti chudších zemí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    nastesti nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo byt jeste hur
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    MLIKARNA: Když byl syn hodně malej, tak jsem měla regulérně třeba dva tři roky totální environmentální depresi a tyhle otázky mě trápily dost, do toho ty uprchlický vlny a to jsem netušila, co bude pokračovat. Pak jsem se s tím nějak srovnala, ale pořád to není ok. Dost ti rozumím.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    odmítám v otázce vlastního chápání nabíhat do resentimantálního stínu božího prstu a žít pod jhem meče enviro-krize, ale naopak vlastní životní jiskry. já pak vidím všude ty snowflakes jak pláčou že je to těžký, nj, lehký je to v nebi a ráji, ale ten není. vidím tisíce lidí, se kterejma nechci mít nic společnýho rozšiřující svůj svět do všech stran a říkám si - sakra, kdo, když ne já, by měl mít děti. sekunda životní jiskry je funkčnější než století nářků. tak pravil zmrd
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    THEPRESIDENT: v historii snad nebyl takovej blahobyt jako dnes a stejne to mnohym nestaci, ale tu obavu o budoucnost deti chapu a mam ji taky.
    XARGH
    XARGH --- ---
    THEPRESIDENT: "deti si porizujeme proto, aby nas mel kdo strcit do domova duchodcu" -kamos
    THEPRESIDENT
    THEPRESIDENT --- ---
    Mam na ceste jedno dite a doufam, ze pridam aspon jeste 2. Libi se mi predstava, ze na stary kolena nebudu seschlej dedek, po kterym nestekne pes, ale starej seschlej dedek, co bude protacet oci vnoucatum svyma nudnyma storkama o valce s Ruskem. Nejvic me desi kolaps lidsky populace a ze to bude na ulici sami duchodce, protoze se lidi kdysi bali si deti poridit, protoze bylo malo vcel.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já se budu opakovat, ale přiznám se, že jsem ráda, že ty děti nemám, jelikož nejsem typ člověka, který by věřil, že tak nějak "bude dobře". Myslím, že je fajn, když si lidé pořizují děti i navzdory těžkým časům, protože to samotné rodičovství a dětská přítomnost je naplňuje. Ve finále třeba nakonec nebude ani tak zle, ale pro mě by asi bylo energeticky neúnosný se v mém depresivně úzkostném stavu starat o někoho dalšího. Na druhou stranu si říkám, že kdybych nežila v ČR, ale tam, kde aktuálně jsem, možná bych i dítě mít chtěla, jelikož život tady mi dává mnohem větší smysl a dávalo by mi asi větší smysl ten život předat dál.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Mně kolaps přírody prostě fakt děsí. Už od základky, kdy jsem se dozvěděla o ozónový díře.

    Pak, když jsem měla prostor, jsem chtěla založit aspoň malej sad. Stromky usychaly. Blšanka byla téměř bez vody. Ve vedrech a suchu, trvajícím týdny, jsem nebyla schopna normálně fungovat.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Sem rad ze mam deti, tesim se na kazdej okamzik v budoucnosti a vim ze stejne jako jejich rodice se jen tak z neceho neposerou a poradej si v kazdy situaci. Mrzi me snad jen to ze sem si je poridil dyl a ze az budu mit vnoucata budu trochu starsi, nicmene to me zas zene k tomu abych se nak tak udrzoval v kondici a byl k dispozici i jako prarodic.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Si tak říkám, co si pomylela babička, když náhodou přežila nácka, půlka rodiny skončila v koncentráku, veškerý majetek byl v tahu, komunisti tomu jenom nasadili korunu.. a ona si pořídila dvě děti.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    se nepovažuju za nějak brutálního grammar naziho, kor v online diskuzích, navíc aurokorekce a ruzny prediktivní psaní mohou udělat pěknou paseku, ale někdy je to fakt zlo.
    SITH
    SITH --- ---
    SABRIEL13: hele třeba ve Fallout měli děti náhodou dobrou roli v naší budoucnosti :D

    ZRK
    ZRK --- ---
    Právě jsem si nainstalovala NYX aplikaci. A rovnou po doslova pár vteřinách zase odinstalovala. To nedám. Jsem konzerva. Skoro 20 letej zvyk... :))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MLIKARNA, MULTICAT: Mně s tímhle trochu pomohlo vědomí, že pro ně to bude realita všedního dne. Pro nás to bude příšerný. No a s tím, co říká SABRIEL13... pořídit si děti znamená mít naději. Hrozný věci se dětem můžou stát i v době míru a environmentálního blaha. Je to prostě risk, co na sebe bereme.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    No a proto prostě nechci děti.

    Teda, těch důvodů je víc, ale tohle je jeden z těch naprosto zásadních.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MLIKARNA: mám to dost podobně :/
    ZRK
    ZRK --- ---
    Nesnáším svůj hlas. Mám příšerný hlas. Už jsem si i mockrát vyslechla, že ho mám drsnej. Nojo, moc ráda bych ho měla milej a vůbec bych moc ráda byla víla, andílek, éterická ženská bytost. Nejsem holt, no! A asi ani nikdy nebudu :/
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Uvnitř sebe mám fakt nechutnej strach, co nás čeká a v jakejch srackach budou vyrůstat moje děti. Kdybych je neměl, bylo by mi to asi u prdele...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Docela se mi pletou ikony ID Feferonie a Digitalis, ale nevim proč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam